Melnragės „įžymybė“ – jau griaunama

Ilgą laiką atrodęs nepajudinamas Melnragės bokštas pagaliau pradėtas griauti.

Daugiau nei prieš dešimtmetį Vaidotas Palšmitas pasistatė namą su įmantriu bokšteliu, negavęs tam reikalingų leidimų. Nebuvo ir projekto.

Kaimynų teigimu, toks pastatas jiems trukdė. Žmonės skundėsi, jog V.Palšmitas tokiu aukštu statiniu pažeidė jų teises.

Melnragėje neleidžiama statyti aukštesnių nei 15 metrų statinių.

Teismas buvo įpareigojęs iškilusią virš kitų pastatų namo dalį nugriauti.

Tačiau mažai kas tikėjo, kad šis nurodymas bus įvykdytas. Juolab, kad tapo žinoma, jog V.Palšmitas išvyko gyventi į JAV.

Pernai teismas dar kartą pratęsė terminą, per kurį namo savininkas turėjo nugriauti bokštą. Tas terminas buvo šių metų birželio 1-oji.

Tačiau nei birželio 1-ąją, nei 2-ąją jis dar nebuvo griaunamas. Darbininkai čia pasirodė tik šią savaitę. Kasdien bokštas darosi vis žemesnis, tuo labai stebindamas melnragiškius ir į paplūdimį atvažiuojančius klaipėdiečius.

Užsienyje gyvenančio V.Palšmito interesams Lietuvoje atstovaujanti advokatė Gražina Mauručaitienė „Klaipėdai” patvirtino, kad namas vis dar priklauso V.Palšmitui. Jo įpareigoti žmonės pasamdė darbininkus teismo sprendimui įvykdyti ir nugriauti bokštą.

Tiesa, advokatė negalėjo pasakyti, kurią pastato dalį darbininkai įpareigoti nugriauti.

Prieš porą metų V.Palšmitas šiek tiek pažemino bokštą, tačiau teismo sprendimas reikalavo jį nugriauti dar daugiau.

Ne vienas savavališkai statęsis namus lietuvis, paveiktas V.Palšmito pavyzdžio, bandė elgtis panašiai. Per kelias dienas pastatydavo pastatus ir tik po to stengdavosi juos įteisinti.

V.Palšmitas į Klaipėdą buvo parvažiavęs maždaug prieš mėnesį. Kalbama, kad jis ketina parduoti namą bei žemės sklypą, tačiau viešai to niekas nepatvirtino.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "Melnragės „įžymybė“ – jau griaunama"

  1. Bolius

    Palšmitas pakluso. O kaip bus su neteisėtais statiniais Neringoje ir Giruliuose, apie kuriuos plačiai rodė,O Neringą buldozeriais gąsdino pats Prezidentas. Per dideli tūzai ten įsikūrė.

  2. Anonimas

    As artimai pazinojau pris trisdesimt metu kaip jis supirgdavo in.cekius nes pati jam nurasydavau. O jei ne tiks koks darbuotojas iki. Kaip ir buves lujos seiminikas tik kitu kampu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.