Putinas gali ilgam grįžti į valdžią 2012 metais, rašo spauda

Vladimiras Putinas, kurio kadencija Rusijos prezidento pareigose baigiasi kitais metais, neatmeta galimybės 2012 metais vėl dalyvauti rinkimuose, šeštadienį pranešė įtakingas Rusijos dienraštis „Kommersant”.
54 metų V.Putino, įtakingiausio ir populiariausio Rusijos politiko ateities planai yra itin aktuali tema tarp svarstymų, kas pakeis jį šalies prezidento poste.

Konstitucija numato dvi iš eilės prezidento kadencijas po ketverius metus, tačiau po pertraukos vėl galima balotiruotis.

Vokietijos Heiligendamo kurorte penktadienį pasibaigus Didžiojo aštuoneto (G-8) valstybių vadovų susitikimui, žurnalistų paklaustas, ar ketina vėl balotiruotis 2012 metais, V.Putinas atsakė: „Teoriškai viskas įmanoma, ir konstitucija to nedraudžia”.

„Tačiau dar yra daug laiko ir aš kol kas nepradėjau apie tai galvoti”, – pridūrė V.Putinas.

V.Putino šalininkai ir daugelis užsienio investuotojų jaučia nerimą, jog jo pasitraukimas destabilizuos Rusiją, nors mažai abejojama dėl to, kad prezidento postas bus perduotas kol kas neįvardijamam, bet parinktam įpėdiniui.

Rusijos reikalų ekspertai mano, kad V.Putino grįžimas į valdžią 2012 metais yra vienas iš ateities variantų.

Praėjusią savaitę V.Putinas kalbėjo, kad prezidento kadencija turėtų trukti penkerius ar septynerius metus. Šias jo pastabas entuziastingai palaikė parlamentas, kuriame dominuoja Kremlių palaikančios partijos.

Aukštųjų parlamento rūmų vadovas Sergejus Mironovas, vaidinantis svarbų vaidmenį inicijuojant konstitucijos pataisas, teigia, kad tokia pataisa įsigaliotų ne anksčiau kaip 2012 metais.

Dauguma analitikų mano, kad tokios S.Mironovo, vieno iš artimų V.Putino sąjungininkų, pastabos reiškia, jog kitų metų kovą išrinktas naujasis prezidentas bus tik pereinamoji figūra, kurios pagrindinė misija bus duoti V.Putinui laiko sukaupti naujų jėgų ir ilgam sugrįžti į valdžią.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.