Parodoje „AgroBalt 2007″ stendą įrengs ir Europos Komisija

Birželio 8 d. Žemės ūkio ministerijoje įvyko spaudos konferencija, skirta 16-ąjai tarptautinei specializuotai žemės ūkio ir maisto pramonės parodai „AgroBalt 2007”. Spaudos konferencijoje dalyvavo ir parodos naujoves pristatė renginio globėja žemės ūkio ministrė prof. Kazimiera Prunskienė, „IF Wexpo Heidelberg GmbH” direktorė Rita Hopfner, Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos viršininkas Kęstutis Juozas Saikevičius, ŽŪM sekretorius Gediminas Radzevičius.
„Mes vienu metu, vienoje vietoje – Kaune, ŽŪM partnerio Lietuvos žemės ūkio universiteto bazėje – organizuojame du didžiulius renginius. „AgroBalt 2007″ – didžiausia ir žinomiausia tarptautinė specializuota žemės ūkio ir maisto pramonės paroda Baltijos regione vyks rugsėjo 13-16 dienomis, o rugsėjo 7-17 dienomis vyks 54-osios Pasaulio arimo varžybos”, – informavo prof. Kazimiera Prunskienė. Kaip sakė ministrė, paroda jau antrus metus keliauja po Lietuvą ir sudaro galimybę tarptautiniu mastu prisistatyti įvairių Lietuvos regionų gamintojams, žemės ūkio subjektams, perdirbėjams, mokslo institucijoms, asociacijoms. „Organizuoti tokį renginį sudėtingiau, bet prasmingiau, ypač kai matai, kad pasiteisino gerokai kritikuota idėja perkelti parodą į regionus”, – teigė žemės ūkio ministrė, pristatydama naujus akcentus, kurie parodai suteikia originalumo. Galvojant apie tolesnę perspektyvą žemės ūkio ir maisto sektoriaus naudai, Baltijos regione pirmą kartą vyksiančioms Pasaulio arimo varžyboms sukurta infrastruktūra pravers ne tik „AgroBalt” parodai, bei ir kitiems renginiams ateityje.
Išskirtinis dėmesys parodos metu teks politiniam forumui „ES Bendrosios žemės ūkio politikos ir kaimo plėtros ateitis”. Žemės ūkio ministrė įsitikusi, kad jeigu nebūtų šio svarbaus renginio, parodoje apsilankytų gerokai mažiau oficialių užsienio valstybių delegacijų, ambasadorių.
Spaudos konferencijoje dalyvavusi „IF Wexpo Heidelberg GmbH” direktorė Rita Hopfner džiaugėsi, kad organizuodama šią parodą pasisemia tikrai geros patirties. „Jau 16-ąjį kartą vyksianti paroda „AgroBalt” keičia savo vietą, bet pagrindiniai organizaciniai partneriai ne tik nesikeičia, bet atsiranda ir naujų”, – sakė R.Hopfner. Jos teigimu, kartu su Lietuvos žemės ūkio universitetu 40 000 kv m. plote pavyko sukurti labai kompaktišką parodos struktūrą. Modernią žemės ūkio techniką moderniame paviljone pristatys žymiausi jos gamintojai. Parodoje 200 kv. m. stendą įrengs ir Europos Komisija. Šiandien jau yra išnuomota net 90 proc. uždarų parodos patalpų.
Šiemet ypatingas dėmesys bus skirtas gyvulininkystės ekspozicijoms, praėjusiais metais sulaukusioms keletą kartų daugiau lankytojų negu kiti parodos objektai. Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos viršininkas Kęstutis Juozas Saikevičius informavo, kad 20 tūkst. kv. m gyvulių ekspozicijos aikštelėje bus galima pamatyti daugiau kaip 400 veislinių gyvūnų. Šiuo metu vyksta jų atranka.
Baigdama spaudos konferenciją prof. K. Prunskienė akcentavo, kad parodoje labai daug dėmesio bus skirta vaikų ir jaunimo supažindinimui su žemės ir maisto ūkiu, o parodos, kuri šiemet vyks ir sekmadienį, lankymas – nemokamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.