Pasirašė kultūros mainų sutartį

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) ir Vokietijos Ahrenshopo miesto Luko menininkų namai pasirašė bendradarbiavimo ir kultūros mainų sutartį – keisis meno projektais ir menininkų stažuotėmis.

Birželio 4-7 dienomis Ahrenshope, Luko menininkų namuose, palaikančiuose glaudžius ryšius su Lietuvos menininkais, lankėsi KKKC direktorius menotyrininkas Ignas Kazakevičius. Šiandien estafetę iš klaipėdiečio perėmė kaunietė dailininkė Jūratė Rekevičiūtė, kuri ten viešės ir kurs iki birželio 25-osios. Stažuotės pabaigoje ji Ahrenshope surengs autorinę parodą – vokiečiams pristatys naują reljefinės spaudos ciklą.

Luko menininkų namai remia įvairių sričių profesionalius menininkus, suteikdami jiems rezidentų stipendijas, ir skatina skirtingų žanrų sąveiką. Remiamiems menininkams padedama įgyvendinti atrinktus projektus ir juos viešai pristatyti bendradarbiaujant su vietinėmis bei tarptautinėmis institucijomis partnerėmis.

Su Luko menininkų namais KKKC direktorius I.Kazakevičius aptarė kultūros mainų programas ir vokiečių menininkų stažuotes Klaipėdoje, kur jau šiemet lankysis du jauni Vokietijos menininkai. Trečiadienį jis pasirašė sutartį dėl KKKC bendradarbiavimo ir kultūros mainų su Ahrenshopo Luko menininkų namais. „Keisimės reziduojančiais menininkais. Jau šiemet rugsėjį ir spalį priimsime pirmuosius užsieniečius Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro rezidentūroje. Su Luko menininkų namais mainysimės ir dailininkais, ir jų parodomis”, – sakė I.Kazakevičius „Klaipėdai”.

Anot jo, vyks dvejopi mainai: „Vienoje – tik vizualinių menų – programoje dalyvaus jaunieji autoriai. Kita programa – įvairių meno sričių autoriams, amžiaus cenzo nebus.” I.Kazakevičiaus teigimu, „KKKC pozicija – kad kultūros mainuose dalyvautų būtent Klaipėdos menininkai ir su KKKC bendrus projektus organizuojantys, juos koordinuojantys ar kitaip veikloje padedantys menininkai ir meno projektų kuratoriai”.

Pirmoji kregždė – gerai klaipėdiečiams pažįstama dailininkė J.Rekevičiūtė. Ahrenshope ji pristatys KKKC projektą – grafikos bienalę „Now Art Now Future / Rytoj yra dabar” ir jos renginius, atrinks vokiečių autorius, kuriuos pamatysime Klaipėdoje liepos 29- rugpjūčio 4 dienomis. Tuo metu mūsų uostamiestyje vyks tarptautinis grafikos „vorkšopas” „Esamasis laikas” – atviros visuomenei grafikos meno dirbtuvės.

„Esamasis laikas” yra pasirengimo 2-ajai grafikos bienalei „Now Art Now Future/ Rytoj yra dabar” dalis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.