Viešės Europos tautų dainų atlikėja

Birželio 12 d., antradienį, 16 val. Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centre (Vežėjų g. 4) vyks vieša paskaita – seminaras „Lietuvos tautinių mažumų istorija ir folkloras (žydai, totoriai, karaimai, sentikiai)”, kurią ves dr. Marija Krupoves iš Vilniaus Universiteto Jidiš instituto.

M. Krupoves – dainininkė, folkloristė, mokslų daktarė – gerai žinoma Centrinės ir Vidurio Europos tautų folklorinių dainų atlikėja. Jos repertuare ypač didelę dalį užima gimtojo Vilniaus dainos. Marija daug keliavo pati ieškodama dainų jidiš, lenkų, baltarusių, lietuvių, romų, karaimų, totorių ir kitų tautų kalbomis. Būdama poliglotė, visas dainas ji atlieka tik kiekvienos tautos originalo kalba.

Marija yra koncertavusi Lietuvoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Japonijoje, Kanadoje, JAV, yra pelniusi tarptautinių apdovanojimų, ne kartą dalyvavo aukščiausio lygio tarptautiniuose renginiuose, įrašė 3 kompaktines plokšteles. Paskutinioji plokštelė, kuri vadinasi „Be valstybės” (angl. „Without a Country”) buvo įrašyta su muzikantais iš Niujorko. Šiame albume skamba Europos tautų, neturinčių savo valstybių, dainos 8 kalbomis.

Paskaitos metu bus pristatoma įvairių Lietuvoje gyvenančių ir neturinčių savo valstybių tautų kultūros ir istorijos bruožai. M. Krupoves padainuos minėtų tautų dainas jų kalbomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.