Karštą vasarą žiūrovus atvėsins pasaulinio garso filmai

Pagrindiniai Lietuvos kino teatrai jau nuo gegužės ruošiasi vasaros sezonui, kuomet paprastai duoklė atiduodama įspūdingiems, daugiau pramogai skirtiems filmams. Pirmasis iš tokių – prisiekusių veiksmo filmų gerbėjų birželio 29 d. laukia dar viena pasaulinė premjera – „Kietas riešutėlis 4”. Šįkart Bruce’o Williso vaidinamas Džonas Makleinas bandys išspręsti šiuolaikinę problemą: kas gi įsilaužė į Amerikos kompiuterių tinklus ir bandė „išjungti” visą šalį? Na, o rugpjūčio 24 d. pasirodys finalinė trilogijos apie agentą Borną dalis „Bornas: ultimatumas”. Atgaivinęs M. Damono karjerą, Bornas vėl bandys sužinoti savo praeitį, keliaudamas po pasaulio miestus ir susidurdamas su įvairiais pavojais.
Veiksmu, pagražintu įspūdingais specialiaisiais ir vaizdo efektais, galės grožėtis ir fantastinių filmų mylėtojai. Jų liepos 6 d. laukia „Transformeriai”, kuriuos sukūrė „Armagedono”, futuristinės „Salos” režisierius M. Bay’us.
Artėjančios vasaros atostogos ypač pradžiugins vaikus, kurių kino teatruose laukia net 3 lietuviškai dubliuoti animaciniai filmai. Pirmasis – tai birželio 8 d. startuosiantis ir visų itin laukiamas „Šrekas trečiasis”, rimtai pretenduojantis pakoreguoti visų laikų žiūrimiausių Lietuvos filmų dešimtuką. Ne mažesnio dėmesio laukia neužmirštama Simpsonų šeimynėlė, pirmąkart iš televizoriaus ekranų persikelianti į kino teatrus. Animacinį Homerio, Mardžės, Barto, Lizos ir kitų herojų gyvenimą kinuose bus galima žiūrėti ir lietuvių, ir originalo kalba. „Simpsonų” premjera – liepos 27 d. Na, o rugpjūčio 17 d. naują savo darbą „Ratatouille” pristatys režisierius B. Birdas, prieš keletą metų užkariavęs žiūrovų simpatijas ir laimėjęs „Oskarą” už juostą „Nerealieji”. Studijos „Pixar” sukurtame filme pasakojama apie žiurkę Remį, svajojantį tapti garsiu virėju. Patekęs į Paryžių, į savo kulinarinio herojaus Augusto restoraną, Remis turi gerokai pasistengti ir daug ką nuveikti, kad įgyvendintų savo troškimą…
Komedijas mėgstančių žiūrovų šią vasarą laukia trys nuotaikingi filmai. Birželio 15 d. pradedamas rodyti subtilaus humoro „Kietas faras”, kurioje aktorius S. Peggas vaidina tobulą policininką Nikolą. Neapsikentę kolegos jį ištremia iš Londono į Sandfordo miestelį, kur Nikolas darbe sutinka savo priešingybę – apie Holivudą svajojantį bendradarbį Denį. 2003 m. rodyto „Briuso visagalio” gerbėjams verta įsidėmėti rugpjūčio 3 d., mat tuomet kinuose startuos minėtos komedijos tęsinys „Yvanas Visagalis”. Jame pagrindinis dėmesys atiteko puošeivai TV diktoriui Evanui (akt. S. Carrellas) ir Dievui (akt. M. Freemanui), kartu vykdantiems šventą misiją. Vasaros pabaigoje kino teatrus pasieks ir „Kietas faras”, kuriame vieną iš pagrindinių vaidmenų atliks S. B. Coheno – Borato mergina Isla Fisher. Šiame filme kaskadininkas Rodas pasiryžta padaryti viską, kad uždirbtų pinigų širdies operacijos laukiančiam patėviui, tikram keikūnui Frenkui.
Ypatingas desertas laukia ir siaubo filmų maniakų, mat liepos 13 d. Lietuvoje startuos juosta „28 savaitės po…”, jau dabar pelniusi ypatingų kritikų atsiliepimų. Ispano J. C. Fresnadillo filme amerikiečių armija pasiskelbia laimėjusi karą prieš britų salose siautusį įnirtingą virusą, tačiau tarp į šalį grįžusių pirmųjų pabėgėlių yra žmogus, savyje nešiojantis virusą, kuris yra pavojingesnis nei iki šiol.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.