Britanijon vykstantys lietuviai raginami pasidomėti būsimu darbdaviu

Vis dažniau pasitaikant Didžiojoje Britanijoje dirbančių lietuvių išnaudojimo atvejų, tautiečiai raginami geriau susipažinti su įsidarbinimo šalyje tvarka ir vengti įtartinų darbo pasiūlymų.
Lietuvos ambasada Jungtinėje Karalystėje pataria iš anksto įsitikinti, ar Lietuvoje darbą siūlanti tarpininkavimo įmonė yra legali, vengti įtartinų darbo skelbimų, siūlančių didelį darbo užmokestį už kvalifikacijos nereikalaujantį darbą.

Vykstantieji dirbti į Didžiąją Britaniją turėtų susipažinti su užsieniečiams keliamais reikalavimais, sužinoti, kokių leidimų reikia.

Susiradus darbą, ambasada pataria pasirašyti kuo detalesnę darbo sutartį, nesutikti dirbti už mažesnį nei minimalų darbo užmokestį. Supratę, kad sąlygos yra kitokios, negu buvo nurodytos darbo sutartyje, žmonės turėtų nedelsiant kreiptis pagalbos į artimiausią Teisinės pagalbos biurą.

Taip pat Lietuvos ambasada perspėja niekam neatiduoti savo asmens dokumentų.

Apie būdus, kaip užtikrinti galiojančių darbo įstatymų laikymąsi ir išvengti išnaudojimo darbe atvejų trečiadienį Lietuvos ambasadoje vykusiame susitikime lietuvių bendruomenės, žiniasklaidos atstovus informavo Įdarbintojų licencijavimo institucijos vadovai, Žmonių prekybos centro ir policijos atstovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.