Dileriui – bausmė be pasigailėjimo

Dvylika metų nelaisvės – tokios bausmės sulaukė 27 metų Tautvydas Vaicekauskas, uošvių sodyboje laikęs didelį kiekį narkotikų ir psichotropinių medžiagų.

Šis jaunas, neseniai šeimą sukūręs vyras, kartą jau buvo teistas už narkotikus.

Sodybos, kurioje jis gyveno, pernai rugpjūčio 29 dieną Kretingos rajone, Gargždelės kaime policininkai atliko kratą. Ūkiniame pastate pareigūnai aptiko metalinę dėžutę su heroinu, amfetaminu, kokainu, MDMA.

Tada T.Vaicekauskas buvo pasimėgavęs laisve tik mėnesį.

Sutuoktinių kambaryje ant spintos tarp kitų vaistų rasta ir raminamųjų. Tačiau T.Vaicekauskas įtikino teismą, kad tai uošvių šeimos vartojami vaistai, o ne narkomanams parduoti skirta prekė.

T.Vaicekauskas kaltintas įgijęs ir laikęs kvaišalus pardavimui. Teisėjų kolegijai nepakako įrodymų, kad kaltinamasis pats įgijo kvaišalus. Jis nubaustas tik už jų laikymą.

Pareigūnams kvaišalų tiekėją įskundė kaimo bendruomenė. Žmonės nepasirašė rašto policijai, tačiau laiške prašė apsaugoti juos nuo narkotikų prekeivių ir užkirsti kelią narkotikų prekybai kaime. Gargždelės gyventojai nurodė, kad kvaišalus pardavinėja T.Vaicekauskas ir jo žmonos brolis.

Bandydamas save pateisinti T.Vaicekauskas minėjo Klaipėdoje gyvenantį narkomaną Gariką. Policijos duomenimis, šis žmogus vartoja kvaišalus, tačiau dideliam jų kiekiui įsigyti pinigų neturi.

Daug kartų su narkotikais įkliuvusi klaipėdietė Inga Mažonienė policininkams teigė kartą pirkusi narkotikų pas T.Vaicekauską. Tačiau tai įrodyti nepavyko.

Nepaisant to, kad palyginus su kaltinimu, nuosprendyje T.Vaicekausko kaltės liko mažiau, jam skirta labai griežta bausmė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.