Specialistų prognozės

Arminas Narbekovas (Vilniaus „Žalgirio” prezidentas ir treneris, atsisveikinimo rungtynes rinktinėje 2001 m. žaidęs su italais):

Mūsų rinktinė po pergalės prieš gruzinus įgijo pasitikėjimo. Nors, atvirai kalbant, visi tikėjosi, jog mūsiškiai pralaimės, bet vaikinai parodė, ką gali. Italai silpnai žaidė su Farerų salų rinktine, be to, pirmojo rato rungtynes su lietuviais namie baigė lygiosiomis, tad šįkart norės reabilituotis. Svarbiausia, kad lietuviai anksti nepraleistų įvarčio. Mūsų rinktinė neturi ko prarasti. Manau, galima pakartoti ir pirmųjų rungtynių su pasaulio čempionais scenarijų. Juk visi susitikimai prasideda esant rezultatui 0:0.

Virginijus Liubšys (Panevėžio „Ekrano” sporto direktorius):

Lietuviai su italais dukart yra sužaidę lygiosiomis. Manau, šįkart italai kitaip nusiteiks kovai su lietuviais. Pasaulio čempionams šios rungtynės labai svarbios. Jei susitikimas baigsis lygiosiomis, bus fantastiškas rezultatas. Italai su Farerų salų komanda žaidė sunkiai, bet žaisdami su lietuviais jie bus maksimaliai susikaupę. Mūsų rinktinei reikėtų truputį sėkmės: žaidžiant su gruzinais ji buvo mūsiškių pusėje, tad jei sėkmė lydės ir trečiadienį, rezultatas gali būti teigiamas.

Kęstutis Latoža („Vilniaus” treneris):

Rungtynės bus sunkios. Mūsų rinktinė po pergalės prieš gruzinus yra pakylėta. Teko matyti italų žaidimą su Farerų salų rinktine. Jei jie žais kaip Farerų salose, galima tikėtis lygios dvikovos. Bet greičiausiai italai padarys išvadas ir suvoks, kad, norint įveikti lietuvius, reikia demonstruoti aukštesnio lygio žaidimą. Mūsų futbolininkai žais su pasaulio čempionais, tad vyrai padarys viską, kad pademonstruotų geriausią žaidimą. Manau, įmanoma pakartoti pirmų rungtynių Italijoje scenarijų. Lietuvos rinktinė turi „ginklų”, kurie neparankūs italams. Kad ir kaip būtų, italai mūsų rinktinę priskiria prie žemesnio lygio komandų. Italų treneris gali dešimt kartų žaidėjams kartoti, kad bus sunkios rungtynės, ir bandyti juos nuteikti kovai, bet italai lieka italais, jie – pasaulio čempionai, tad neabejoja savo pergale. Todėl kartais atiduoda ne visas jėgas. Tokiu atveju galima laukti sensacijos. Pergalė reikalinga abiem komandoms. Manau, trečiadienį galima tikėtis lygiųjų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.