Irane areštuoti trys suomiai

Iranas areštavo tris Suomijos piliečius, kurie esą įplaukė į Irano teritorinius vandenis Persijos įlankoje, trečiadienį pranešė Suomijos užsienio reikalų ministerija.

Trys vokiečių ir suomių kompanijos „Nokia Siemens Networks” darbuotojai, kurie dirba Dubajuje, buvo sulaikyti šeštadienį, kai žvejojo.

Atrodo, kad šių trijų suomių laivas, išplaukęs iš Jungtinių Arabų Emyratų, atsitiktinai įplaukė į Irano kontroliuojamus vandenis, sakė Suomijos ambasados Abu Dabyje reikalų patikėtinis Esa Hurtigas.

Anksčiau šiais metais Iranas paleido daugiau kaip metus laikytus vokietį ir prancūzą, kurie iš Dubajaus išplaukę žvejoti atplaukė prie Abu Musos. Jiedu buvo nuteisti dėl neteisėto įplaukimo į Irano teritorinius vandenis.

Du švedai, kurie 2006 metais buvo suimti, kai fotografavo karinius objektus kitoje Irano saloje Persijos įlankoje, ir kurie buvo apkaltinti šnipinėjimu, buvo paleisti balandį. Teheranas nurodė, kad tai buvo „malonės aktas”.

Irano Revoliucinė gvardija kovo mėnesį Persijos įlankos šiaurėje sulaikė 15 britų kariškių, kurie plaukė dviem laivais. Dėl to buvo kilusi diplomatinė audra, Didžioji Britanija neigė, kad jie įplaukė į Irano vandenis. Jūrininkai buvo paleisti po 13 dienų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.