Psichikos ligoniams – nauja gydykla

Uostamiestyje per artimiausius metus išaugs nauja ligoninė.

Pietinėje miesto dalyje planuojama pastatyti modernią psichiatrijos ligoninę, kurios patalpose įsikurtų ir Priklausomybės ligų centras. Ligoninės statybai reikalingus dešimtis milijonų litų planuojama gauti pardavus dabartinius Psichiatrijos ligoninės pastatus bei buvusią „Smiltelės” sanatoriją Giruliuose.

Vakar uostamiestyje problemiškiausias gydymo įstaigas apžiūrėjęs sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas palaikė Klaipėdos apskrities valdžios norą mieste statyti naują psichiatrijos ligoninę

Po apsilankymo šioje gydymo įstaigoje ministras negailėjo kritikos buvusiai miesto ir apskrities valdžiai.

„Psichiatrijos ligoninėje esančios apgailėtinos sąlygos rodo, kad vietinės valdžios institucijos – savivalda ir ankstesnės viršininkų administracijos – nesprendė šios problemos. O jei ir sprendė, tai buvo pasirinkti ne tie sprendimų būdai”, – sakė R.Turčinskas.

Vienas iš klaidingų spendimų buvo investuoti milijonus litų į buvusią karo ligoninę Bokštų gatvėje. Į čia veikiantį Psichiatrijos ligoninės padalinį, pasak Apskrities gydytojo tarnybos vedėjo Valdemaro Anužio, per keletą metų netikslingai investuota apie 8 milijonai litų.

Dabar šį pastatą, o kartu ir Bangų gatvėje esančius Psichiatrijos ligoninės pastatus bei 11 hektarų žemės sklypą rengiamasi parduoti per Turto banką.

Apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius „Klaipėdai” sakė, kad norint sukaupti pakankamai lėšų naujos ligoninės statybai bus parduota ir daugiau apskričiai priklausančių objektų, tarp jų ir „Smiltelės” sanatorija Giruliuose.

Preliminariais skaičiavimais, pardavus minėtus sklypus ir statinius tikimasi gauti apie 50 mln. litų.

Už šiuos pinigus žadama pastatyti modernią 200 vietų psichiatrijos kliniką, šalia kurios įsikurtų Priklausomybės ligų centras. Naujajame statinyje būtų įkurtas ir ambulatorinių psichiatrijos paslaugų centras, skirtas pietinės miesto dalies gyventojams.

Naujajai psichiatrijos klinikai numatyta vieta pietinėje miesto dalyje už Jūrininkų prospekto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.