Naujalietuvių realijos Dž. Verdžio „Rigolete”

Š.m. birželio 7 d. Juodkrantėje VšĮ „Studija 2” pradeda filmuoti filmą – operą „Rigoletas”, pagal vieną garsiausių Džiuzepės Verdžio operą „Rigoletto”. Filmo režisierius Raimundas Banionis, operatorius Vytautas Survila, dailininkas Sergejus Bocullo, prodiuseris Arūnas Stoškus.
Autorių pasirinkta Džiuzepės Verdžio operos „Rigoletas” interpretacija perkelia veiksmą į XX amžiaus pabaigą, į lietuvių, praturtėjusių iš kriminalinės veiklos, terpę, į šiuolaikinį pajūrį, prabangų jachtų klubą. Tačiau visi herojų santykiai išlieka tokie pat, prieš 200 metų operoje užkoduotos aistros nekinta ir nesensta.
Vaidmenis ir arijas atliks žymiausi Lietuvos operos solistai, tarp kurių Vytautas Juozapaitis, Algirdas Janutas, Gražina Miliauskaitė, puikūs dainininkai, muzikoje derinantys klasikinį fundamentalumą, modernumą ir jaunatvišką veržlumą.
Filmas kuriamas bendradarbiaujant su Klaipėdos muzikiniu teatru ir Lietuvos nacionaline televizija, filmą parėmė Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Kultūros ir Sporto rėmimo fondas, Kultūros ministerija bei VĮ „Lietuvos energija”.
Numatoma filmo premjera 2008 m. pradžioje.
Sekantis projektas, kurį režisuos Raimundas Banionis ir kuriam jau pradėta ruoštis, tai vaidybinis istorinis filmas „Žalgiris – Geležies diena”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.