Baudas vairuotojai nuo šiol galės sumokėti ir banko kortelėmis

Nuo šiol Lietuvos vairuotojai, gavę baudas už kelių eismo taisyklių pažeidimus, galės sumokėti banko kortele tiesiog policijos patrulio automobilyje. Lietuvos policijos Eismo priežiūros tarnyba, didžiausias šalyje komercinis SEB Vilniaus bankas ir Valstybinė mokesčių inspekcija prie Finansų ministerijos pasirašė sutartį dėl pirmųjų šešių mokamųjų kortelių skaitytuvų įrengimo šalies keliuose patruliuojančiuose policijos automobiliuose.

Pasak Eismo priežiūros tarnybos viršininko Sauliaus Skvernelio, ši naujovė policijos automobiliuose suteiks gyventojams greitą ir patogią galimybę sumokėti už padarytą pažeidimą. „Situacijos, kuomet tenka turėti reikalų su policija padarius kelių eismo taisyklių pažeidimą, žmonėms sukelia daug nepatogumų, todėl galimybė sumokėti baudą mokamąja kortele turėtų ne tik palengvinti ir pagreitinti apmokėjimo procedūrą, bet ir prisidėti prie korupcijos šalies keliuose mažinimo”, – sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, automobiliuose įrengti mokamųjų kortelių skaitytuvai ypač turėtų palengvinti policijos darbą Lietuvos pasienio regionuose, kur nemažai eismo taisyklių pažeidimų įvykdo kitų šalių piliečiai, dažnai neturintys vietinės valiutos.

„Mokamoji kortelė daugeliui gyventojų jau tapo neatsiejamu kasdieninio gyvenimo atributu ir įprastu atsiskaitymo būdu, ji praverčia įvairiose gyvenimo situacijose. Tikimės, kad ši iniciatyva paspartins modernių atsiskaitymo būdų diegimą ir kitose valstybės institucijose”, – sakė SEB Vilniaus banko prezidento pavaduotojas, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Vytautas Sinius.

Dainiaus Daugirdos, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pavaduotojo, teigimu, naujoji galimybė yra dar vienas žingsnis siekiant modernizuoti ir paspartinti mokesčių sumokėjimą valstybei. „Iki šiol baudų mokesčių mokėtojas negalėdavo susimokėti vietoje: dėl to buvo patiriama papildomų išlaidų tiek materialiąja, tiek laiko prasme. Nuo šiol žmogus galės atsiskaityti kortele, o tai juk ir patogiau, ir pigiau”, – teigė D. Daugirda. Pasak jo, mokesčių inspekcija yra viena iš pirmaujančių institucijų pagal teikiamas elektronines paslaugas viešajame sektoriuje, todėl visada remia naujų modernių paslaugų diegimą.

Automobiliuose, kuriuose bus galima atsiskaityti mokamosiomis kortelėmis, bus pažymėti specialiais, lengvai atpažįstamais ženklais, žyminčiais visas vietas, kuriose galima atsiskaityti mokamosiomis bankų kortelėmis.

Mokamųjų kortelių skaitytuvai bus bandomi iki šių metų pabaigos, o naujovei pasitvirtinus, ateityje skaitytuvus planuojama įrengti visuose Eismo priežiūros tarnybos patruliniuose automobiliuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

2 atsiliepimai į "Baudas vairuotojai nuo šiol galės sumokėti ir banko kortelėmis"

  1. ponia Kaze

    Man toks sprendimas yra labai primtinas ir visu 100 procentu sutinku ir tegu kiti zmones sutinka ir naudojasi sia galimybe!!!!!!

  2. kale

    nu ka ponia kaze ko cia nesamones rasai buk rami i psio pizda da pasnekesi dantis ismalsiu viskas aiska?ka?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.