„Septyni žodžiai”

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galerijoje, Nepriklausomybės a. 12, birželio 8 d., penktadienį, 16 val. įvyks tarptautinės parodos „Septyni žodžiai” atidarymas. Jo metu japonų menininkų grupė ruošia šokio performansą. Tai bus improvizuotas spektaklis, kuris priklausys nuo susiklostysiančios minties bei erdvės. Beje, viena iš šokėjų yra akla.
Parodos tema pasirinkta siekiant paskatinti įvairių tautų, kultūrų ir pasaulėžiūrų menininkus pamąstyti apie esmines, galimai bendras, o gal net labai skirtingai suprantamas ir vertinamas „tiesas”. Kiekvienas menininkas pasirinko skirtingas savo idėjų plastines bei technines išraiskos priemones ir būdus.
Parodos metu vyks aktyvus kūrybinis tarpusavio bendradarbiavimas – tai svarbi parodos koncepcijos dalis, bendromis pastangomis rasti kompromisus ar kaip tik išryškinti skirtumus. Visi kviestieji menininkai ypatingai vertina šią improvizacijos galimybę ir nusiteikę tam tikrai rizikai.
Paroda „Septyni žodžiai” tai galimybė glaustai išsakyti savo idėją, požiūrį, mintis, jausmus – būdas siekti ryšio su kitais žmonėmis, draugais, kultūromis. Net ir tie patys žodziai – lietuviškai, vokiškai, švediškai, japoniškai ne tik skamba skirtingai, bet dažnai turi ir skirtingas gilumines ar simbolines prasmes. Šioje parodoje žodis išreiškiamas per rašmenis, vizualines priemones, kūno judesius.
„Septyniais žodziais jau galima papasakoti istoriją. Septyniais dienų žingsniais per savaitę galima skaičiuoti laiką. Septyniais atodūsiais išmatuoti gyvenimą” – teigia vienas parodos dalyvių Saulius Valius.
Parodos dalyviai: Michael Bause, Christian Bilger, Michael Zeuch iš Vokietijos. Björn Bredström, Christina Lindeberg, Anna Matson iš Švedijos. Japonų menininkai Taeko Mori, Akihito Okunaka su šokėjų grupe Takako Matsuda , Eiko Matsuda, Mana Hasimoto bei lietuviai Redas Diržys, Rūta Katiliūtė, Diana Radavičiūtė ir Saulius Valius.

Paroda veiks: 2007 06 08-2007 07 15

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.