Saldi naujiena

Grožio salonai siūlo naujovę – kūno depiliaciją specialiu kosmetiniu cukrumi

Kojų, pažastų ir bikinio srities depiliacija – būtina vasaros procedūra. Kaip efektyviausiai ją atlikti, kad neatsirastų nemalonių bėrimų, o ir plaukeliai ne taip greitai ataugtų?

Greita, bet neefektyvu

Paprasčiausias ir greičiausias būdas pašalinti plaukelius – skutamasis peiliukais. Parduotuvėse jų rasite skirtų specialiai moterims, saugesnių ir švelnesnių. Tačiau skutimasis nėra pati efektyviausia priemonė šalinti plaukelius, ypač vasarą. Aštriu peiliuku yra nupjaunama plaukelio viršūnė, o šaknis lieka nepaliesta, todėl jie vėl pasirodo vos po kelių dienų…

Žiemą dar galite juos paslėpti po kelnėmis arba palaidine, tačiau vasarą teks kojas, pažastis ir kitas kūno vietas skusti kone kasdien.

Grožio salono „Sarma Style” kosmetologė Vaidilutė Buinickaitė sako, kad skutimosi peiliukai beveik visoms moterims sukelia alergiją – nemalonius raudonus bėrimus skutimo vietoje. Tokiu atveju kosmetologė pataria ieškoti kitų būdų plaukeliams šalinti.

Jei neketinate atsisakyti skutimosi, svarbu nepamiršti, kad daugkartinio naudojimo peiliukai tinkami plaukelius šalinti 5-7 kartus. Po to jie atšimpa – tada lengva netyčia įsipjauti, nepavyks ir idealiai nusiskusti. Moteriški peiliukai dažniausiai turi juostelę, kuriai išblukus peiliuką būtina keisti.

Prieš skutimąsi naudokite odą minkštinančias putas, kremą ar gelį -taip sumažinsite odos sudirgimą. Kosmetologė pataria raminamąsias kūno priežiūros priemones naudoti ir po skutimosi, tačiau jei jų po ranka neturite, odai suvilgyti ir nuraminti tiks ramunėlių nuoviras.

Skausmingasis epiliatorius

Moterys ryžtasi ir plaukelių šalinimui elektriniu epiliatoriumi. Ši priemonė – tik kantruolėms, nes epiliatoriumi atliekama plaukų pešiojimo procedūra gana skausminga. Nuskutusios vieną koją, galite pritrūkti kantrybės antrai… V.Buinickaitė įspėja, kad po kelių savaičių pradedantys ataugti plaukeliai neretai įauga į poodį, susidaro nedideli pūlinukai. Tokiu atveju būtina po vieną plaukelį pešioti pincetu, o tai ne tik užims laiko, bet ir sugadins nuotaiką. Kosmetologės nuomone, moterys epiliatoriaus apskritai turėtų vengti ir bandyti kūną pagražinti kitais būdais. Tačiau jei esate kantri skausmui ir jūsų plaukeliai gležni – epiliatorius puikiai tiks. Juolab kad glotnia oda galėsite džiaugtis net kelias savaites.

Išeitis jautrioms kūno vietoms

Kosmetologė primena ir depiliacinį kremą, kurį moterys ypač dažnai naudoja vasarą jautrioms kūno vietoms (pavyzdžiui, bikinio sričiai) depiliuoti. Depiliacinis kremas pakeičia plauko struktūrą taip, kad po to jį galima lengvai pašalinti nuo kūno paviršiaus. Dėl kreme esančių cheminių medžiagų gali atsirasti alergija. Todėl naudojant kremą nereikėtų ant odos jo laikyti ilgiau nei nurodyta instrukcijos lapelyje. Geriausia, jei prieš naudojimą patepsite mažą odos lopinėlį ir įsitikinsite, kad kremas nealergizuoja. Depiliacinis kremas yra patogus ir neskausmingas būdas plaukus šalinti pačioms, tačiau plaukeliai pradeda ataugti jau po kelių dienų.

Daugumą minėtų depiliavimo būdų galite taikyti namie. Tik kosmetologė primena, kad laikytis higienos ir švaros taisyklių prieš ir po depiliacijos – būtina. Susiruošusios daryti grožio procedūrą, švariai nuplaukite vietą, kurią norėsite depiliuoti. Po plaukų šalinimo naudokite raminamąsias priemones, kurios sušvelnins sudirgimą ir paraudimą. Patartina bent keletą valandų po plaukelių pašalinimo nešlapinti depiliuotos srities.

Depiliacija cukrumi

Grožio salonuose kūno depiliacija dažniausiai atliekama vašku arba visiška naujove – specialiu kosmetiniu cukrumi. Pasak V.Buinickaitės, tiek vaškas, tiek cukrus yra veiksmingiausios priemonės šalinant kūno plaukelius ne tik nuo rankų, kojų, bet ir nuo jautresnių vietų – bikinio srities ar veido. Depiliacija cukrumi išsiskiria tuo, kad išraunami visi mažesni plaukeliai, kurie depiliuojant kitomis priemonėmis lieka nepašalinti. Be to, cukrumi depiliuotos kūno vietos ilgiau išlieka glotnios, anot kosmetologės, net keletą mėnesių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.