Dėl Kauno stadionų – atkakli miesto valdžios ir verslo sluoksnių dvikova

Pirmadienį Kauno miesto taryba nusprendė visuomenės poreikiams perimti du mieste esančius futbolo ir regbio stadionus.

Du tarptautinius reikalavimus atitinkantys Kauno stadionai jau kurį laiką yra atkaklių verslininkų taikinys ir manoma, jog vienas jų artimiausioje ateityje užleis vietą gyvenamųjų namų statyboms.

Kauno verslininkus vilioja milžiniška stadiono žemės ploto kaina, kuri siekia apie 5 milijonus litų.

Kovą už stadionų grąžinimą miesto visuomenės reikmėms inicijavęs Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius džiaugėsi, jog laimėtas pirmasis mūšis, tačiau prasitarė, jog artimiausiu metu laukia ne ką lengvesnė kova.

Žurnalistams S. Buškevičius pareiškė, jog analogiška visuomenės ir verslininkų dvikova Kaune buvo pralaimėta prieš keletą metų, kai stambiems verslininkams nesunkiai pavyko privatizuoti A. Baršausko gatvėje buvusį „Žalgirio” futbolo stadioną. Buvusio stadiono teritorijoje netrukus buvo pastatytas milžiniškas prekybos centras „Molas”.

Eltos žiniomis, Dainavos mikrorajone, Partizanų gatvėje, tarp daugiabučių namų esančiame regbio stadione prieš kurį laiką pradėjo darbuotis privačios bendrovės samdyta technika, nors daugiau kaip 2 hektarų žemės plotas tebepriklauso valstybei.

Prieš ketverius metus privatizavę stadioną juosiančią tvorą ir visus kanalizacijos šulinius verslininkai sugebėjo įrodyti teismui, kad objektai yra turtas, apie kurį galima formuoti žemės sklypą.

Eltos šaltinių teigimu, greta Partizanų gatvėje esančio regbio stadiono stovi prabangus gyvenamasis namas, kuris priklauso 2001 metais Vilniuje nušauto prieštaringos reputacijos Lietuvos bokso federacijos vadovo, glaudžiai su nusikalstamo pasaulio atstovais ryšius palaikiusio Remigijaus Daškevičiaus buvusiems verslo partneriams.

Kadaise R. Daškevičiaus įkurtos bendrovės „Interbolis” vadovai šiuo metu ir bando įteisinti valstybinę žemę.

Tačiau šios prieštaringai vertinamos Kauno bendrovės vadovai, neoficialiomis žiniomis, galimai palaikantys ryšius su šešėlinio verslo lyderiais, Eltai pareiškė, jog šiame sporto aikštyne ir toliau liks regbio stadionas, o ne planuojamos modernaus daugiabučių namų kvartalo statybos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.