Kitą savaitę apyvartoje pasirodys naujos laidos 20 litų banknotai

Šių metų laidos 20 litų banknotai, turintys atnaujintą apsaugą, jau atspausdinti ir artimiausiu metu pasirodys apyvartoje.

„Lietuvos banko valdybos nutarimu naujieji 20 litų banknotai nuo šių metų birželio 11 dienos skelbiami mokėjimo ir atsiskaitymo priemone ir išleidžiami į apyvartą. 1997 metais ir 2001 metais išleisti 20 litų banknotai ir toliau liks teisėta, privaloma priimti mokėjimo ir atsiskaitymo priemone”, – sakė Lietuvos banko valdybos narys Audrius Misevičius.

Lietuvos banko pinigų ekspertai atkreipia gyventojų dėmesį į du naujus 20 litų banknoto apsaugos požymius, esančius tarp Maironio portreto ir vertikalaus serijos numerio, ir siūlo juos įsidėmėti.

Pirmasis požymis: blizganti juostelė – ji matoma banknotą pakreipus į šviesą smailiu kampu. Joje išryškėja užrašas LTL 20.

Antrasis požymis: paslėpti skaičiai – blizgančioje juostelėje du kartus atspausdinti skaičiai 20 išryškėja žiūrint į banknotą smailiu kampu.

Taip pat verta įsidėmėti, kad naujajame 20 litų banknote nebėra vieno požymio, kuris yra ankstesnės laidos banknotuose – tai perforuotas skaičius 20, sudarytas iš labai mažų skylučių.
Sprendimas papildyti 20 litų banknotų atsargas buvo priimtas pernai vasaros pradžioje – tada Lietuvos banko valdyba nutarė užsakyti naujos laidos ir didesnės apsaugos 20 litų nominalo banknotų. Juos spausdino Vokietijos kompanija „Giesecke & Devrient GmbH”.

Praėjusių metų pabaigoje nutarta užsakyti pagaminti naujos laidos 10 litų ir 100 litų banknotų, kurių apsaugos lygis taip pat bus atnaujintas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.