A.Liubinskas: „Lygių varžovų kovoje lemia atskiri epizodai”

Po pergalingų rungtynių su Gruzija Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas buvo patenkintas savo auklėtinių žaidimu ir pastangomis, tačiau pripažino, kad teko žaisti kiek atsargesne taktika.

„Sunku ką nors ir kalbėti. Pasirinktą planą beveik įvykdėme, buvo noras, pastangos. Šiandien parodėme daugiau pragmatinio futbolo, nes toks jau buvo varžovas. Tiesa, įvartį pelnėme „gruzinų” stiliuje – Mikoliūnas paguldė Kaladzę ir tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus. Reikia pažymėti, kad šioms rungtynėms komanda labai rimtai ruošėsi ir daug dirbo”, – kalbėjo A.Liubinskas.

Kaip ir prieš rungtynes, treneris pabrėžė Gruzijos rinktinės pajėgumą ir taip pat pasinaudojo proga atremti kritiką dėl Lietuvai atsisakiusių atstovauti žaidėjų.

„Gruzijos komanda yra rimta, jau esu sakęs, kad ji tokio lygio kaip Ukraina ar Škotija. Pajėgesnės grupėje yra tik Prancūzija ir Italija, su kitais žaisti galime. Lygių varžovų kovoje nugalėtoją lemia nenusileidimas atskiruose epizoduose – prie vienų vartų proga neišnaudojama, prie kitų pavyksta įmušti ir panašiai. Manyčiau, jog šiandien futbolas buvo gražus savo kova, dvasia. Kalbant apie žaidėjus norėčiau pasakyti, kad pasirinkome tuos, kurie yra šiuo metu geriausi. Man nėra mylimų ar nemylimų, visi norintys žaisti rinktinėje kelias yra atviras”, – tikino A.Liubinskas.

Rungtynių pabaigą lietuviams kiek apkartino geltona kortelė Žydrūnui Karčemarskui, nes dėl antro įspėjimo atrankos varžybose jis bus priverstas praleisti susitikimą su Italija. Tačiau A.Liubinskas nebuvo linkęs kritikuoti nei žaidėjo, nei teisėjo, ir atskleidė vartininko poziciją užimsiantį futbolininką.

„Reikia pripažinti, kad Karčemarskas gavo geltoną kortelę už tai, kad norėjo „patempti” laiką, nes nesitikėjome, jog bus pridėtos net penkios minutės. Apskritai šiandien priekaištų teisėjui neturiu, jo darbu esu patenkintas. Manau turime džiaugtis, jog sekančias rungtynes praleis tik vienas žaidėjas, nors tai grėsė septyniems. Paulius Grybauskas žaidimo rinktinėje jau „paragavo” Ukrainoje, dabar galės žaisti namuose”, – teigė treneris.

„Žvirgždauskas gavo į tą pačią vietą, į kurią gavo Švedijos čempionate. Jau galvojome atlikti keitimą ir Klimavičių pastumti į vidurį, o Stankevičių į gynybą, tačiau Žvirgždauskas sugebėjo baigti rungtynes ir keitimo neprašė. Tikėjausi, kad kėlinį sužais Morinas, planuojamas buvo ir Mikoliūno išleidimas į aikštę”, – tęsė Lietuvos rinktinės strategas.

Pasak A.Liubinsko, trečiadienio rungtynių su Italijos sudėtis paaiškės tik žaidėjams atsigavus po mačo prieš Gruzija: „Kas žais su Italija priklausys nuo to, kaip atsistatysime, kaip atrodysime pirmadienį. Manau, kad atsiradus reikalui drąsiai galėtų žaisti ir Alunderis, ir Zelmikas, į komandą įsiliejo ir Ivaškevičius, Kižys. Kodėl žaidė penki A lygos žaidėjai, o ne keturi? Tai buvo mano klaida skaičiuojant, suklydau mintyse nepriskirdamas Skerlos.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.