V.Bulota: Ilgauskas tikrai nežais rinktinėje – su Garastu ar be jo

Nors dienraštis „Lietuvos rytas” vakar išspausdino informaciją, jog Žydrūnas Ilgauskas privačiam pokalbyje su šalies premjeru Gediminu Kirkilu sakė, jog rungtyniautų Lietuvos rinktinėje, jeigu krepšinio federacijos prezidentu nebūtų išrinktas Vladas Garastas, krepšininko agentas Lietuvoje Virginijus Bulota buvo visiškai kitokios nuomonės.

„Labai smalsu, kaip premjerui Gediminui Kirkilui pavyko prisiskambinti Žydrūnui ir tikriausiai didžiausias galvos skausmas pokalbio metu buvo paklausti, ar krepšininkas nepyksta ant Vlado Garasto. Juk tai juokinga,” – Krepsinis.net portalui teigė V.Bulota.

Krepšininkų agentas, dirbantis vienoje didžiausių pasaulio agentūrų „Interperformances” pasakojo, jog po šeimos tragedijos Ž.Ilgauskas tapo itin nekalbus. „Įdomu būtų sužinoti, kada įvyko Kirkilo ir Žydrūno pokalbis, nes nuo to laiko, kai krepšininko šeima patyrė tragediją dėl kūdikio, jis praktiškai nebendrauja net su artimais draugais, su kuriais iki tol bendraudavo ganėtinai dažnai.”

„Manau, kad tai LKF rinkimų triukai. Negaliu pasakyti, kam jie naudingi, tikriausiai tiems, kas tokį tekstą užsakė. Jeigu pasidomėtume kiekvieno kandidato biografija, tikiu, kad rastume argumentų ir vienai, ir kitai pusei,” – kalbėjo V.Bulota.

Prieš daugelį metų Ž.Ilgauskas iš tiesų pyko ant V.Garasto. Tuomet krepšininkas ir treneris atstovavo Kauno „Atleto” komandai, o klubo direktoriumi dirbo būtent V.Bulota.

„Tai labai sena istorija, tačiau buvau arti jos. Tada Garastas kaltino Ilgauską simuliuojant traumą, bet Garastas rėmėsi trijų ar keturių gydytojų konsiliumu. Todėl konfliktą iššaukė gydytojų nekompetencija. Žydriui buvo labai pikta, nes jis rungtyniavo kęsdamas skausmas bei su sulūžusia pėda. Labai jautriai į konfliktą reagavo Ilgausko tėvai. Tai buvo emocionalus ir skausmingas periodas. Tačiau mano manymu, šią istoriją prisiminė dėl artėjančių rinkimų, nes visi seniai ją pamiršo,” – pasakojo V.Bulota.

Pasak V.Bulotos, Ž.Ilgauskas ne mažiau pyko ant buvusio LKF prezidento Algimanto Pavilonio. „Kai Žydrius nuvyko į Klivlendą ir patyrė kojos traumą, niekas jam nepaskambino, neklausė, kaip jam sekasi, kokia sveikata ir panašiai. Tačiau vos tik atėjo vasara, Pavilonis skambino ir klausė, ar žaidėjas ruošiasi rungtyniauti rinktinėje. Tuomet Žydrūnui buvo pasakyta, kad jeigu jis nežaidžia rinktinėje, yra ne patriotas. Kur tie patriotai, kai tau blogai, klausė Ilgauskas,” – dalinosi prisiminimais V.Bulota.

„Su Žydrium kalbėjau ne vieną kartą ir rinktinės klausimais, tačiau nė sykio negirdėjau, kad jis žaistų rinktinėje, jei LKF nebūtų Garasto. Netikiu, kad toks galėtų būti jo motyvas. Pagal šį motyvą, jis turėjo žaisti rinktinėje kai LKF prezidentu nebuvo Garastas, tačiau juk taip nenutiko.Tai tikrai nėra motyvas,” – tvirtino V.Bulota.

Paklaustas apie galimybes išvysti Ž.Ilgauską rinktinėje, V.Bulota apgailestavo, kad tai neįmanoma. „Jis norėtų žaisti rinktinėje. Jis visada norėjo žaisti, bet niekas neduoda jam techninės apžiūros lapelio po sezono. Vasaros ritmą jam sudaro medikai. Norų visada yra, tačiau galimybių – ne. O po nelaimės šeimoje, jis dar labiau atitolo nuo rinktinės. Bet priežastis tikrai ne Garastas.”

V.Garastas: Kultūringi žmonės taip nesielgia.

Pats Vladas Garastas šiuo klausimu buvo labai susierzinęs ir nervingas. „Nesu nustebęs, vis tiek kažką turėjo sugalvoti. Išrado dviratį. Kas pasistengė? Tie, kurie norėjo mane apjuodinti ir nenori, kad būčiau prezidentas, nes juk esu Lietuvos krepšinio priešas. Juk visą sveikatą atidaviau krepšiniui, nervus sugadinau, pražilau. Nesusikroviau turtų, gyvenu butelyje ir kažkas nuodija kraują,” – žodžių neieškojo V.Garastas.

„Juk ne visą laiką buvau LKF prezidentu, bet Ilgauskas juk nežaidė. Kai Pavilonis buvo LKF prezidentu, o Paksas – Lietuvos prezidentu, visais būdais bandėme pakviesti Ilgauską. Tuomet laikraščiai spausdino antraštę „Pats dievas jam neįsakys žaisti rinktinėje.

Puikiai suprantu Ilgauską. Jis turėjo problemų su kojomis, praėjo eilę operacijų, turi varžtų pėdoje. Nereikia visą laiką žaisti Ilgausko korta. Jeigu jis žaistų rinktinėje, Lietuva būtų svajonių komanda, tačiau po šeimos nelaimės dėl vaikelio, su juo neįmanoma susisiekti, nes jis nenori su niekuo šnekėti. Tai puikiai suprantama.

Reikės paklausti premjero, ar jis kalbėjosi su Ilgausku. Kas išdrįso į šią istoriją painioti premjerą. Juk negalima taip žaisti. Krepšinio federacija tariasi su visais krepšininkais, o ne premjeras. Rinktinės treneris Ramūnas Butautas pasakojo, kad susisiekė su visais krepšininkais, išskyrus Ilgauską. Tačiau pagal straipsnį, premjerui pavyko pasikalbėti su žaidėju. Įdomu, kaip?

Melas, melas ir dar kartą melas. Ir ką jis duoda Lietuvos krepšiniui? O jeigu aš išeisiu, tai Ilgauskas susikraus lagaminus ir atskubės į Lietuvos rinktinę? Juk tai absurdas. Senais koziriais nelaimėsi, šią giesmę girdžiu jau keturis metus. Galėtų ką nors naujo sugalvoti.

Gėda, kad pagrindinis Lietuvos laikraštis užsiima tokiom paskalom. Jis netenka autoriteto. Juo jau niekas nebetiki, pusė Lietuvos juokiasi.

Gal nereikėjo taip karštai reikšti emocijų, bet tikrai atsibodo. Reikia mąstyti, kaip gerinti Lietuvos krepšinį, o ne užsiimti turgaus bobų lygio kalbomis. Gaila, kad taip vyksta. Tekstus rašo anonimai, tegul pasirašo, tegul papasakoja, parodo turimą medžiagą. Aš juk galiu pasakyti, kad kalbėjau su Putinu. Kultūringi žmonės taip nesielgia,” – sakė V.Garastas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.