Žudikas įkalintas iki gyvos galvos

„Atsiprašau. Kaltę pripažįstu. Norėčiau į laisvę”, – vakar teisėjų ir aukų artimųjų malonės prašė už žiaurius nusikaltimus į teismo suolą sėdęs šilutiškis.

Recidyvisto vardą jau turėjusiam vyrui paskirta nusikaltimų mastą atitinkanti, tačiau retai skiriama bausmė – įkalinimas iki gyvos galvos.

Norėjo į laisvę

Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija vakar paskelbė nuosprendį 30-mečiui šilutiškiui Dariui Butkui. Už 14-metės kaimynės išžaginimą bei jos močiutės 71 metų Joanos R. nužudymą vyras nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Tokia bausmė jam skirta subendrinus keletame Baudžiamojo kodekso straipsnių numatytas bausmes: už nepilnametės žaginimą – 7 metai, už plėšimą – 3 metai, o už tai, kad iš savanaudiškų paskatų, siekdamas nuslėpti kitą nusikaltimą, nužudė žmogų – iki gyvos galvos.

Jam teks atlyginti 140 tūkst. litų įvertintą mergaitės artimųjų patirtą moralinę žalą, padengti kelių tūkstančių litų išlaidas bei sumokėti 10 500 litų ligoninei už nepilnametės gydymą.

Teisėjų kolegija, skirdama bausmę, akcentavo, kad D. Butkus – septynis kartus už chuliganizmą, vagystes teistas recidyvistas, per pastaruosius trejus laisvėje praleistus metus 28 kartus baustas administracine tvarka.

Nors vyras prisipažino padaręs nusikaltimą bei talkino teisėsaugininkams, atgailavimas nebuvo nuoširdus, artimųjų jis neatsiprašė.

Atsiprašymo žodžius jis išsakė tik paskutinio žodžio metu, jau žinodamas prokurorų prašymą įkalinti iki gyvos galvos. Tada D. Butkus prasitarė norintis į laisvę.

Išdavė pažįstamas

Anot kaltinamojo akto, pernai gruodžio 18-osios naktį D. Butkus, būdamas girtas, pro virtuvės langą, norėdamas apvogti, įsibrovė į kaimynų butą Žemaičių Naumiesčio gatvėje, Šilutėje.

Čia pamatęs 14 metų mergaitę vyras pareikalavo pinigų, o paauglei atsakius, kad namuose grynųjų nėra, ją, panaudodamas jėgą, išžagino. Vyriškis bandė paauglę nužudyti – smaugė bei badė čia pat rastu peiliu. Mergaitės gyvybę išgelbėjo tik savalaikė medikų pagalba.

Tuo D. Butkaus siautėjimas nesibaigė. Žinodamas, kad kitame kambaryje miega mergaitės močiutė, jis dukart peiliu dūrė į kaklą lovoje gulinčiai moteriai ir ją nužudė.

Apklojęs nužudytą moterį antklode, plėšikas „susišlavė” bute rastus įvairius daiktus: auksinį vestuvinį žiedą, auskarus, saldainius, higienos priemones, pinigus – 640 litų – ir pasišalino.

Paryčiais Šilutės rajono policijos komisariato darbuotojai sulaukė pranešimo iš D. Butkaus pažįstamo. Šis papasakojo, kad D. Butkus pasigyręs „papjovęs močiutę ir jos anūkę”, nes prireikę pinigų, ir pasiūlė pirkti auskarus bei žiedą.

Užrakintas buto duris aptikę pareigūnai ne iš karto patikėjo gauta informacija, tad pirmiausia ieškojo tąnakt naktinėse pamainose dirbusių buto šeimininkų – vyro ir žmonos.

Kraujo klane, kaip ir močiutė, gulėjusi mergaitė buvo dar gyva, tad ji buvo skubiai išgabenta į Šilutės ligoninę, vėliau pervežta į Klaipėdos vaikų ligoninę. Nors ir sunkiai sužalota, ji išgyveno.

D. Butkus su sugyventine ir maždaug 2 metų vaiku gyveno tame pačiame name, kur ir jo aukomis tapusi šeima.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.