Darbo rinkoje pirmąjį ketvirtį didėjo ir pasiūla, ir paklausa

Šiemet pirmąjį ketvirtį šalyje įregistruota beveik dešimtadaliu daugiau – 47,9 tūkst. bedarbių, darbdaviai pasiūlė ketvirtadaliu daugiau – 33,2 tūkst. laisvų darbo vietų nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Darbo biržos duomenimis, kaime ilgalaikis nedarbas yra aštresnė problema negu mieste, daugiau vyresnių ir turinčių žemesnį išsilavinimą bedarbių. Iki registracijos darbo biržoje maždaug kas trečias iš jų nedirbo ilgiau kaip 2 metus ir beveik kas antras dirbo nekvalifikuotus darbus.

Didesnį gyventojų užimtumą lėmė darbo biržos paslaugų plėtra. Šiemet vyko beveik 500 renginių seniūnijose, surengtos darbo rinkos dienos aukštosiose ir pagrindinėse mokyklose, atvirų durų dienos teritorinėse darbo biržose ir jaunimo darbo centruose. Bibliotekose ir kitose viešose vietose įsteigtos informavimo zonos, kuriose teikiama informacija apie laisvas darbo vietas ir galimybes dalyvauti užimtumo rėmimo priemonėse bei tiesiogiai užsiregistruoti. Visa tai į darbo rinką leido pritraukti daugiau ekonomiškai neaktyvių, riboto darbingumo ir kitų remtinų asmenų.

Darbdaviai rečiau bekelia darbo patirties reikalavimų pretendentams į laisvas darbo vietas, dėl to darbo paieška tapo sėkmingesnė tiems, kuriems anksčiau nesisekdavo susirasti darbo.

Šiemet per pirmąjį ketvirtį daugiausia laisvų darbo vietų įregistravo pramonės įmonė „Litmaris – 101, paslaugų įmonės – UAB „Maxima LT” – 482, „Palink” – 270, „Vitaresta” – 142 ir „Lietuvos geležinkeliai” – 103.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.