Seimo pirmininkas perspėja kandidatą į VSD vadovus dėl „neatsargių” užuominų apie kyšininkavimą parlamente

Kandidatas į Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo postą Povilas Malakauskas „neatsargiai” sieja parlamentarus su kyšininkavimu, priekaištauja Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.
Penktadienį Seimo pirmininkas išreiškė nuomonę, jog dabartinis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas yra tinkamai pasiruošęs naujoms pareigoms, tačiau neatsargiai ir nepagrįsdamas savo žodžių vertina Seimo darbą.

„Aš manau, kad pasiruošimo teorinio jam tikrai užtenka. ir tarkim tai, ką jis darė, atsakymai į klausimus, liudija apie tai, kad tas pasiruošimas yra. Galbūt tik galėčiau pasakyti, kad yra neatsargus tam tikrais vertinimais. Praeitą savaitgalį, per TV 3 „Savaitės komentarus”, jis kalbėjo apie kyšininkavimą Seime, ir mes prašysime pagrįsti tą kyšininkavimą kažkokiu būdu, nes aš nežinau nė vieno tokio fakto, kuo galima būtų remtis. Vadovas neturėtų sau leisti vertinti, neturėdamas įrodymų”, – teigė V.Muntianas.

Pats Seimo pirmininkas neatskleidė, kaip balsuos antradienį parlamente dėl naujojo VSD vadovo kandidatūros.

Šią savaitę P.Malakauskas buvo susitikęs su partijos „Tvarka ir teisingumas”, Liberalų ir Centro Sąjungos (LiCS), Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijomis, Darbo partija, Mišria Seimo narių frakcija bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetu.

Valstiečiai liaudininkai ir liberaldemokratai galutinai dėl jo skyrimo į VSD vadovus žada apsipręsti tik prieš balsavimą, o mišri Seimo narių grupė savo nuomonę išreikš laisvai.

Liberalų ir centro sąjungos frakcija pranešė, jog susilaikys balsuojant dėl P.Malakausko skyrimo į VSD vadovus, nes dabartinis STT vadovas, jų nuomone, turėtų toliau vadovauti tarnybai bei užbaigti 5-erių metų kadenciją.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas irgi apsispręsti žada tik antradienį, tačiau komiteto vadovas Algimantas Matulevičius kandidatą į VSD vadovus P.Malakauską pavadino „aukštesniu visa galva už kitus kandidatus”.

Prezidentas V.Adamkus praėjusią savaitę Seimui pateikė P.Malakausko kandidatūrą į VSD generalinio direktoriaus postą.

Prezidentas kartą kovo mėnesį jau teikė P.Malakausko kandidatūrą, tačiau Seime pritrūkus balsų nušalinti dabartinį VSD vadovą Arvydą Pocių, dekretą dėl naujojo vadovo atšaukė.

A.Pocius atsistatydino iš pareigų prieš pusmetį po nepalankių Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atlikto VSD veiklos tyrimo išvadų ir iki šiol laikinai vadovauja šiai specialiajai tarnybai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.