Savo dukters sužalojimu įtariamas poetas Sigitas Geda stos prieš teismą

Vilniaus apygardos prokuratūra baigė tirti ir teismui perduoda baudžiamąją bylą, kurioje žinomas poetas Sigitas Geda kaltinamas sunkiai sužalojęs savo dukrą.
Byla Vilniaus apygardos teismą pasieks penktadienį arba kitą savaitę.

Pasak prokurorų, nusikaltimą, kuriuo įtariamas 64 metų S.Geda, įstatymas priskiria prie labai sunkių. Labai sunkiu nusikaltimu yra laikomas toks tyčinis nusikaltimas, už kurį baudžiamajame įstatyme numatyta bausmė viršija dešimt metų laisvės atėmimo.

Už sunkų savo vaiko sveikatos sutrikdymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų. Šiuo nusikaltimu įtariamam asmeniui nenumatyta galimybė išvengti teismo susitaikius su nukentėjusiuoju.

Įtariamajam tebegalioja anksčiau paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti be bylos tyrėjo žinios.

26 metų Uršulė Gedaitė į ligoninę pateko sausio 19-ąją. Jai buvo nustatytos durtinės žaizdos krūtinėje.

Įtariama, kad mergina buvo sužeista per konfliktą su savo tėvu S.Geda. Jis po incidento buvo sulaikytas, tačiau poetui pasidarė bloga, jam buvo iškviesta greitoji pagalba, pareigūnai nusprendė įtariamąjį paleisti. Manoma, kad jis tuo metu galėjo būti apsvaigęs nuo alkoholio. Tačiau pareigūnai sako S.Gedos blaivumo netyrė.

S.Gedos bylos kontrolę dėl didelio rezonanso visuomenėje perėmė Vilniaus apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų tyrimo skyrius.

Vasario 15 dieną tyrėjai dar kartą apklausė dukters sužalojimu įtariamą poetą.

Prieš apklausą literatui buvo pareikšti sunkesni įtarimai, nei buvo prieš tai. Medicinos ekspertams nustačius, kad U.Gedaitei per konfliktą buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, jos tėvui įtarimai dėl savo vaiko nesunkaus sveikatos sutrikdymo perkvalifikuoti į sunkų sveikatos sutrikdymą.

Antakalnio rajone, K.Jauniaus gatvėje, dviese su dukra gyvenantis poetas anksčiau į policijos akiratį nebuvo pakliuvęs, tačiau pažįstamų jis yra charakterizuojamas kaip ūmaus būdo.

Jei tas ir pripažintų įtariamąjį kaltu, atsižvelgęs į amžių, įtariamojo sveikatos būklę gali ir neskirti realios laisvės atėmimo bausmės. Lengvinančių aplinkybių byloje tikriausiai nebus, nes pareigūnų vertinimu, įtariamasis nesigaili dėl savo poelgio.

Kada byla bus nagrinėjama, nežinoma.

S.Geda yra ne tik poetas, bet ir dramaturgas, kritikas, vertėjas, eseistas.

1967-1976 metais jis dirbo „Mūsų gamtos” redakcijoje, atleistas vertėsi rašydamas pjeses vaikams, scenarijus, straipsnius.

1988-1990 m. S.Geda buvo Lietuvos rašytojų sąjungos sekretorius, aktyvus Sąjūdžio narys.

Nuo 1992-ųjų buvo „Šiaurės Atėnų” literatūros skyriaus redaktoriumi. S.Geda yra 1982-ųjų Poezijos pavasario, Valstybinės (1985), Nacionalinės Literatūros ir meno (1994), Salomėjos Nėries (1995), Lietuvos Vyriausybės meno (1997), Baltijos Asamblėjos literatūros (1998), Gabrielės Petkevičaitės-Bitės (2000) premijų laureatas.

S.Geda yra apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino IV laipsnio ordinu (1998) ir Lietuvos nepriklausomybės medaliu (2000).

2002 m. paskirta Lietuvos rašytojų sąjungos premija už geriausią 2001-ųjų knygą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

3 atsiliepimai į "Savo dukters sužalojimu įtariamas poetas Sigitas Geda stos prieš teismą"

  1. */*

    O ką gero ar blogo galite pasakyti apie Uršulę Gedaitę? Juk rašote straipsnį apie įvykį, kuriame yra du dalyviai

  2. darius

    Čia nuo gyvenimo mieste pakvaišta protas nuo triukšmo, nuo nuolatinės kovos dėl Lt nuo tupu žmonių …ir t.t

  3. Vot tai tau ir poetas… 🙄 :))) Nera ka ir pridurti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.