Smulkieji „Lino” akcininkai lauks naujo pasiūlymo

Smulkieji bendrovės „Linas” akcininkai švenčia pergalę – Vertybinių popierių komisija (VPK) nutarė netvirtinti pateikto privalomojo oficialaus siūlymo cirkuliaro supirkti likusias „Lino” akcijas, rašo „Verslo žinios”.

Tai pirmas atvejis, kai VPK priėmė tokį sprendimą, ir bene pirmas atvejis, kai įrodama, jog susiję asmenys turi teikti oficialųjį pasiūlymą.

VPK nustatė, kad Lionė Lenčiauskienė kartu veikia su sūnumi – „Lino” valdybos pirmininku Ramūnu Lenčiausku ir jo 100 proc. valdoma UAB „Nordic investicija”. Todėl pareiga pateikti ir įgyvendinti oficialųjį siūlymą L. Lenčiauskienei ir su ja kartu veikiantiems asmenims atsirado dar pernai liepos 11 d., kai buvo peržengta Vertybinių popierių įstatyme įtvirtinta 40 proc. turimų balsų bendrovės visuotiniame akcininkų susirinkime riba.

Apie 7 proc. „Lino” akcijų turintys smulkieji akcininkai užginčijo 28 centų už akciją kainą, kurią ketino mokėti L. Lenčiauskienė oficialaus pasiūlymo metu. VPK taip pat pripažino, jog prievolė pateikti ir įgyvendinti privalomąjį oficialųjį siūlymą minėtai akcininkei neišnyksta, todėl jis turėtų būti teikiamas kitomis sąlygomis.

Anot VPK komisijos pirmininko pavaduotojo Vaido Cibo, pagal 6 mėnesių akcijos svertinį rinkos vidurkį oficialus pasiūlymas turėtų būti skelbiamas maždaug po 70 centų už akciją. „Lino” akcija ketvirtadienį biržoje kainavo 27 centus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.