Investuotojai atgauna aktyvumą

Po trečiadienio pasaulinės kapitalo rinkų korekcijos vakar situacija pasikeitė.

To priežastis – stiprus JAV ekonomikos pagrindas, kuris leido Federaliniam rezervų bankui aiškiai pranešti, kad didžiausios pasaulio ekonomikos nuosmukis baigiasi ir netrukus laukiama svaraus augimo.

Kinijoje mokesčio už sandorius vertybiniais popieriais padidinimas buvo tik trumpalaikis psichologinis efektas. Visos Europos rinkų kreivė pakilo aukštyn – Dow Jones Stoxx 600 indeksas pasiekė aukščiausią lygmenį nuo 2000 metų rugsėjo. Prie to svariai prisidėjo ir tai, kad Europos verslo ir vartotojų pasitikėjimo indeksas pakilo į aukščiausią lygį per pastaruosius šešerius metus. Tokie teigiami pasauliniai impulsai gali priversti investuotojus vasarą daugiau laiko skirti investicijoms nei atostogoms.

Vilniaus vertybinių popierių biržos situacija irgi buvo teigiama. Bendra biržos apyvarta siekė 5,31 mln. litų, sudaryta 414 sandorių, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis – 18 ir 4.

OMXV indeksas pakilo 0,45 procento.

Didžiausia apyvarta išsiskyrė TEO LT. Šios bendrovės akcijos atpigo 0,43 proc. – iki 2,32 lito, apyvarta siekė 1,97 mln. litų.

Aktyviai prekiauta ir Šiaulių banko vertybiniais popieriais, kiek didesnė buvo „Rokiškio sūrio”, Panevėžio statybos tresto ir Ūkio banko akcijų apyvarta. Kitų Oficialiojo sąrašo bendrovių akcijų apyvarta buvo mažesnė kaip po 5 tūkst. litų.

AB „Klaipėdos nafta” pirmojo ketvirčio veiklos rezultatai gana kuklūs. Tad tinkamo pagrindo investuoti į šias akcijas nėra. Tačiau jei įmonės pardavimo procesas įgautų realų pagrindą, situacija iš esmės pasikeistų.

Tarp Papildomojo sąrašo bendrovių aktyviau prekiauta „Invaldos”, „Alytaus tekstilės”, Kėdainių „Lifosos”, „Lietuvos jūrų laivininkystės”, „Snoro” banko, „Klaipėdos naftos” ir Panevėžio „Lino” akcijomis. Kitų Papildomojo sąrašo bendrovių akcijų apyvarta buvo mažesnė kaip po 10 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.