Po miškus – dviračiais

Vilniaus mieste ir jo apylinkėse vyko Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas.

Klaipėdai šiame čempionate atstovavo „Kopos” orientavimosi klubo nariai Lina Bulovaitė, Audrius Buivydas ir Egidijus Pilybas. Taip pat varžėsi Šiaulių „Sakui” atstovavęs klaipėdietis Petras Andrašiūnas.

Pirmą dieną vyko sprinto varžybos. Greičiausias šioje rungtyje buvo Vytenis Benetis iš Ignalinos „Būdakalnio”. Jis 4,9 km su 13 kontrolinių punktų (KP) trasą įveikė per 23 min. 19 sek.

Iš klaipėdiečių geriausiai pasirodė P.Andrašiūnas – 26:34. A.Buivydas liko 19-ojoje vietoje – 36:25. Tarp moterų greičiausia buvo Karolina Mickevičiūtė iš Vilniaus „Ąžuolo”. 4 km su 11 KP trasą ji įveikė per 26:11. 6-ojoje vietoje liko L.Bulovaitė – 36:28.

Antrą dieną varžybos vyko ilgoje trasoje. Čempionu vėl tapo „Būdakalnio” atstovas Donatas Čelkys. Jis 28 km su 22 KP trasą įveikė per 2 val. 20 min. 57 sek. Malonią staigmeną pateikė E.Pilybas. Jis finišo vietą pasiekė antrasis – 2:26:39. Vienuoliktas į finišą atvažiavo A.Buivydas – 3:01:54.

Moterų čempione tapo Ramunė Arlauskienė („Būdakalnis”). 15,3 km su 11 KP trasoje ji užtruko 1:29:04. L.Bulovaitė užėmė 5-ąją vietą – 2:01:58.

Trečią dieną reikėjo išsiaiškinti Lietuvos čempioną vidutinėje trasoje. Šį kartą juo tapo Regimantas Kavaliauskas iš Vilniaus „Perkūno”. 10,7 km su 14 KP sostinės atstovas įveikė per 49:58. E.Pilybas buvo septintasis – 56:13, P.Andrašiūnas – devintasis – 57:00, o A.Buivydas – 16-asis – 1:02:55. Tarp moterų čempione vėl tapo R.Arlauskienė. Ji 7,2 km su 10 KP trasoje sugaišo 43 min. 13 sek., L.Bulovaitė finišavo septintoji – 1:02:18.

Įspūdžiais apie varžybas pasidalijo Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis rinktinės narys E.Pilybas: „Tik šiemet pradėjau treniruotis dviračiu. Čia man viskas beveik nauja. Tačiau esminis elementas – žemėlapio skaitymas – panašus kaip ir žiemą, nors turi ir savų niuansų, todėl didelių sunkumų dėl to nebuvo. Labiau jaudinausi dėl dviračio, ar atlaikys trijų dienų maratoną, ir džiaugiuosi, kad techninės problemos trasoje buvo nedidelės ir nedarė didelės įtakos rezultatui. Reikėtų pastebėti, jog čempionatas vyko tikrai įdomiose vietovėse, o miško keliukai buvo švarūs ir neužvirtę, tai leido dalyviams važiuoti gana greitai. Tačiau savaitgalyje pylęs lietus suteikė tikrai nemažai korekcijų sportininkų rezultatams. Sprinte startavau pats pirmas, tačiau tai man įtakos neturėjo, važiavau savo tempu. Žinojau, kad ši distancija bus labai greita ir klysti joje negalima. Bet neįvertinau savo greičio ir pravažiavau vieną kontrolinį punktą, tai supratau tik grįžęs į finišą, tad nieko nebeliko, kaip pripažinti savo klaidą ir likti be rezultato. Ilga distancija – pati sunkiausia, trasoje sugaištama 2 valandas ir daugiau. Čia jau svarbus fizinis pasiruošimas, galbūt tai ir lėmė galutinį rezultatą. Tą dieną nesijaučiau tvirtai, klydau, buvo ir nedidelių nesklandumų su dviračiu, o blogos oro sąlygos tikrai neleido tikėtis aukštos vietos, tad antroji vieta tikrai man buvo netikėta”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Po miškus – dviračiais"

  1. Lukrecija

    Turbūt šiose varžybose geriausius rezultatus turėtų padėti pasiekti geri kalnų dviračiai. Nes jei reikėjo važiuoti per įvairią dangą ir kalniukus, tai šie dviračiai tikrai nepamainomi 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.