Vicemerė laukia teismo

Į skandalą įklimpusi uostamiesčio vicemerė Judita Simonavičiūtė teigė tapusi politinių oponentų taikiniu.

Vakar surengtoje spaudos konferencijoje ji prisipažino pusantrų metų buvusi persekiojama. Esą buvo klausomasi jos pokalbių telefonu.

Prieš dvejus metus Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai neteisėto savivaldybei priklausiusių likviduojamos bendrovės „Klaipėdos dekoratyviniai želdiniai” akcijų pardavimo.

J.Simonavičiūtei, kuri pradėjus tyrimą ėjo savivaldybės administracijos direktorės pareigas, buvo leista susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Kaltinimus ji vadina absurdiškais, o bylą – politizuota.

„Buvau persekiojama neva dėl to, kad nebūtų padaryta žalos valstybei. Tačiau tie, kurie pardavimo sandorį laiko nusikalstamu, jo nesustabdė. Vadinasi, jiems tai naudinga”, – kalbėjo J.Simonavičiūtė.

Paklausta, kam tyrimas naudingas, ji atsakė trumpai: „Dešiniajam pusrutuliui”.

1997 metais įkurta įmonė „Klaipėdos dekoratyviniai želdiniai” už 5 mln. litų parduota bendrovei „Eurovesta”. Bendrovės „Geležies laužas” pasiūlymas nupirkti akcijas už 17 mln. litų buvo atmestas.

Pasak J.Simonavičiūtės, akcijos už keliskart mažesnę kainą parduotos bendrovei „Eurovesta”, pagal įstatymą turėjusiai pirmumo teisę jas įsigyti.

Konservatorius Naglis Puteikis įsitikinęs, kad toks sandoris buvęs naudingas tuometinei administracijos direktorei ir jos aplinkos žmonėms.

„Jeigu jau atėjote pasakyti tiesą, tai pasakykite ir pavardes, kas su kuo susiję, kokias sumas gavo jūsų partija. Prisidirbote, tai eikite į skalbyklą”, – neišlaikė N.Puteikis.

Jo manymu, savivaldybė būtų gavusi keliasdešimt milijonų litų, jei bendrovės valdoma žemė būtų parduota aukcione.

Į spaudos konferenciją atsinešęs visą ikiteisminio tyrimo medžiagą advokatas Osvaldas Martinkus žadėjo, kad visuomenė sužinos tiesą. Jis tvirtino, kad baudžiamosios bylos sudėties nėra.

J.Simonavičiūtė teigė esanti pasirengusi savo nekaltumą įrodyti teisme, nes kelio atgal nėra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.