Cigaretes kontrabandininkai slėpė požeminiame bunkeryje

Sieną su Rusija saugantys Pagėgių rinktinės pasieniečiai surengė sėkmingą didelio masto operaciją prieš cigarečių kontrabandininkus.

Panaudoję ginklus jos metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė dešimt asmenų ir 5 automobilius. Sulaikyta daugiau kaip šimtas tūkstančių pakelių cigarečių. Dalis šio kontrabandinio krovinio buvo paslėpta po žeme – pasieniečiai aptiko kontrabandininkų iškastą bunkerį, kur šie slėpė rusiškas cigaretes.

Trečiadienį VSAT pareigūnai gavo informacijos apie galimą valstybės sienos pažeidimą per Nemuną ir kontrabandos gabenimą ties Pagėgių savivaldybės Anužių kaimu. Tikrindami aplinkines vietoves miške pasieniečiai aptiko įtartiną vietą. Vėliau įdėmiai ją apžiūrėję VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad po nedidele eglute žemėje yra užmaskuotas nedidelis medinis dangtis. Netrukus jį atkėlus paaiškėjo, kad čia būta bunkerio.

Prieš tai už pusantro šimto metrų pastebėti nuo bunkerio vietos besišalinantys du asmenys, skubantys link dar toliau stovinčio automobilio. Paaiškėjo, kad link jo ėjo suaugusi Pagėgių gyventoja su nepilnamete mergina. Jos buvo sulaikytos. Tuo tarpu automobilyje sėdėjęs vyras, pastebėjęs artėjančius pareigūnus, pajudėjo iš vietos ir automobiliu pamėgino sprukti. Stabdydamas bėglį, pasienietis pareikalavo sustoti. Vairuotojas reikalavimą ignoravo, todėl pareigūnas iš tarnybinio ginklo iššovė du įspėjamuosius šūvius į viršų. Dar keturis kartus šovus į automobilio ratus, transporto priemonė ir jos vairuotojas buvo sulaikyti. Paaiškėjo, kad vairuotojas – 40 metų Pagėgių gyventojas, sulaikytųjų giminaitis. Taip pat prie miško laukymėje esančio bunkerio pasieniečiai sulaikė dar du aplamdytus „Subaru Legacy” automobilius ir jų vairuotojus.

Pačiame bunkeryje pasieniečiai aptiko 100 dėžių Rusijoje pagamintų cigarečių „Saint George Lights”. Iš viso rasta 50 tūkstančių pakelių, paženklintų rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Bunkerio būta maždaug 1,80 m aukščio, jo lubos sutvirtintos rąstais.
Tęsdami operaciją, VSAT pareigūnai ties Pagėgių savivaldybės Stoniškių kaimu stabdė automobilį „Audi 100”. Jo vairuotojas ignoravo pareigūnų reikalavimą sustoti, todėl jį stabdęs VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido 2 įspėjamuosius šūvius į viršų ir dar 11 – į transporto priemonės ratus. Automobilis su peršautais ratais dar važiavo toliau. Vėliau jis rasta paliktas kelkraštyje, o jo vairuotojas buvo pabėgęs.
Maždaug tuo pat metu pasieniečiai patikrino vieną apleistą namą Pagėgiuose. Čia rasta ir paimta dar 121 dėžė rusiškų cigarečių „Saint George Lights”, iš viso 60 tūkstančių 500 pakelių su rusiškomis banderolėmis.
Vykdant tyrimą ir ėmusis operatyvinių priemonių buvo sulaikytas dar vienas lengvasis automobilis bei penki asmenys, siejami su minėto kontrabandinių rūkalų krovinio gabenimu ir sandėliavimu.
Visi sulaikytieji uždaryti į areštines. Transporto priemonės ir kontrabandiniai rūkalai saugomi Pagėgių rinktinės padaliniuose.
Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.