Ligonių artimieji verčiami tapti kraujo donorais

Siekdami, kad nepritrūktų gyvybiškai būtino donorinio kraujo, medikai imasi kraštutinių priemonių.
Kaip rašo dienraštis „Kauno diena”, kai kurios ligoninės, mėgindamos užsitikrinti kraujo atsargas, verčia operuojamų ir kitų sunkių ligonių artimuosius duoti kraujo ir atnešti tai patvirtinančią pažymą.

Kaune veikiančio Kraujo donorystės centro savininkas bei vadovas Artūras Venslauskas patvirtino, kad kraujo yra davę keletas žmonių, atsiųstų iš ligoninių. „Jei ligoniui reikia penkių dozių kraujo, penki žmonės atėjo ir jo davė. Paskui iš ligoninės skambino, vardijo pavardes ir klausė, ar šie žmonės tesėjo pažadą”, – pasakojo A.Venslauskas.

Kauno medicinos universiteto klinikų Hematologijos klinikos Transfuziologijos sektoriaus vadovė Diana Remeikienė patvirtino, kad medikai stengiasi padėti Kraujo donorystės centrui rasti donorų, ragindami ligonių artimuosius duoti kraujo.

„Prievartos negali būti. Negalima grasinti, kad, nedavus kraujo, artimas žmogus nebus operuojamas. Kita vertus, kai nėra prievartos, mūsų žmonės dažniausiai nesuvokia šios problemos. Net tokiais atvejais, kai jie mato, kiek daug kraujo supilama jo artimam žmogui, retas kuris geranoriškai, supratingai tampa donoru”, – apgailestavo KMUK atstovė.

Pasak D.Remeikienės, duoti kraujo individualiai raginami giminaičiai tik tų ligonių, kuriems yra pilamas kraujas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.