Tarėsi seifų vagystėmis susirūpinę apsaugininkai ir policininkai

Padaugėjus vagysčių iš įmonių, įstaigų bei gyvenamųjų patalpų saugomų privačių saugos tarnybų imta ieškoti problemos sprendimo būdų. Apie tai diskutuota uostamiesčio policijos ir saugos tarnybų vadovų pasitarime.

Dažnai tokių nusikaltimų metu būna pagrobiami seifai ar metalinės spintos su nemažomis pinigų sumomis, kiti vertingi daiktai.

Iš ikiteisminių tyrimų metu surinktos medžiagos matyti, jog visi pagrobti seifai buvo nepritvirtinti ar netinkamai pritvirtinti. Tai leisdavo įtariamiesiems pasišalinti su grobiu iki atvykstant apsaugos darbuotojams.

Ne visais atvejais, kelis kartus iš eilės suveikus pavojaus signalizacijai, į vietą atvykdavo savininkas ar atsakingas asmuo, galintis atrakinti duris ir įeiti į patalpas. Tada saugos tarnybų darbuotojai pastatą galėdavo apžiūrėti tik iš išorės, tad apie įvykdytą vagystę tapdavo žinoma tik ryte, kai darbuotojai ateidavo į darbą.

Be to, dažni atvejai, kai įvykus nusikaltimui apsaugos darbuotojai apie įvykį policijai praneša tik gavę savininko leidimą, todėl nuo vagystės momento iki pareigūnų atvykimo praeina labai daug brangaus laiko. Tai apsunkina įtariamųjų paiešką bei tolesnį tyrimą.

Atsižvelgdami į šias problemas, Klaipėdos VPK kriminalinės policijos vadovai pakvietė į pasitarimą uostamiestyje veikiančių privačių apsaugos bendrovių atstovus.

Pasitarimo metu buvo akcentuota būtinybė reikalauti, jog apsaugos firmų klientai seifus ar metalines spintas, kuriose bus laikomos vertybės, įsirengtų laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, o apsaugos darbuotojai griežtai kontroliuotų, kaip šių reikalavimų laikomasi.

Pasitarimo organizatoriai prašė apsaugos paslaugas teikiančių bendrovių vadovų suveikus pavojaus signalizacijai kviesti savininkus ar atsakingus asmenis, kad būtų galima patalpas apžiūrėti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Be to, įvykus vagystei, apie tai derėtų nedelsiant pranešti policijai.

Tikimasi, kad ėmusis tokių priemonių, vadinamųjų žaibiškų nusikaltimų, kurių metu verslininkai bei draudimo bendrovės patiria didelių nuostolių, mūsų mieste turėtų sumažėti.

Šiemet Klaipėdoje užregistruoti 49 atvejai, kai buvo įsibrauta į apsaugos firmų ar apsaugos policijos saugomus objektus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.