Mokiniui sunegalavus mediko neprisišauksi

Pedagogai ir mokinių tėvai baiminasi, kad dėl medikų stokos mokyklose gali įvykti tragedijų.

Apie tai prabilta po įvykio „Vyturio” vidurinėje mokykloje, kai vieno renginio metu ketvirtaklasė Ingrida Valinskytė pasijuto blogai.

Medikės nebebuvo. Tądien mokykloje ji dirbo nuo 8 iki 11 valandos.

Mergaite pasirūpino mokytoja – vaikui ant kaktos uždėjo drėgną rankšluostį ir, jai pasijutus geriau, parvedė namo.

„Grįžusi Ingrida buvo išbalusi. Ją greitosios medicinos pagalbos automobiliu nuvežėme į Vaikų ligoninę, Kardiologijos skyrių”, – pasakojo ketvirtaklasės mama Rūta Valinskienė.

Duktė iki šiol neina į pamokas. Motina neslėpė, kad pasveikusią mergaitę bijo leisti į mokyklą, kurioje neužtikrinamas vaikų saugumas.

„Vyturio” mokyklos direktorius Vladas Genutis patvirtino, kad pusę etato turinti medikė užsibūna neilgai. Visas etatas skiriamas tik toms švietimo įstaigoms, kuriose mokosi tūkstantis vaikų.

„Viena visuomenės sveikatos priežiūros specialiste mes dalijamės dar su „Pajūrio” ir Tauralaukio mokyklomis. Taip neturėtų būti. Dėl to Mokyklų direktorių asociacija ne kartą kreipėsi į Vyriausybę. Nesvarbu, koks vaikų skaičius mokykloje, medikas joje privalo dirbti tol, kol vyksta užsiėmimai”, – įsitikinęs V.Genutis.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė irgi laikosi nuomonės, kad mokyklose medikai turi dirbti visu etatu. Tačiau tam trūksta pinigų.

Lėšos medikų darbui apmokėti skiriamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo bei savivaldybės biudžeto.

Šiuo metu visuomenės sveikatos priežiūros specialistai po pusę etato dirba septyniose, o ketvirčiu etato – trijose mokyklose.

„Medikų darbui apmokėti galime pasiūlyti iš miesto biudžeto skirti daugiau pinigų. Bet ar Klaipėdos savivaldybės taryba tam pritars, nežinia „, – savo ribotų galimybių neslėpė J.Asadauskienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma .

1 atsiliepimas į "Mokiniui sunegalavus mediko neprisišauksi"

  1. as

    😯 Jei sumokėsit-prisišauksit 100%

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.