Kauno valdininkams – galvosūkis dėl policijos automobilių

Kauno valdininkai nesutaria dėl išperkamosios nuomos būdu miesto policijai skirtų 20 automobilių sutarties pratęsimo.

Šiais metais baigiasi trejų metų išperkamosios nuomos sutartis, planuojama dar iki liepos vidurio miesto taryboje priimti sprendimą dėl jų išpirkimo už likutinę vertę (500 tūkst. litų) ir atidavimo Kauno miesto vyriausiajam policijos komisariatui panaudos pagrindu.

„Manau, kad tie automobiliai turi priklausyti miesto policijai. Jei teisėsaugininkai jų neteks, tada miesto policijoje atsiras didžiulis vakuumas”, – Eltai teigė Kauno savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėjas Ignas Levandavičius.

Valdininko žodžiais, minėti automobiliai yra pakankamai geros būklės, juose yra sumontuoti visi policijos patrulių darbui reikalingi įrenginiai.

I. Levandavičius mano, kad šios transporto priemonės galėtų dar ne vienus metus būti eksploatuojamos. Jis teigė, jog dauguma šių prieš trejus metus pagamintų automobilių yra nuvažiavę tik 100 tūkstančių kilometrų.

Kauno meras Andrius Kupčinskas pageidavo, kad šie automobiliai būtų skirti seniūnijų teritorijų priežiūrai ir patruliavimui prie mokyklų.

Tuo tarpu Bendrojo skyriaus vadovas I. Levandavičius įsitikinęs, kad šios transporto priemonės turi būti išpirktos ir paskirtos miesto teisėsaugininkams. „Bet kokios naujos paslaugos pirkimas yra našta miesto biudžetui, todėl turime racionaliai mąstyti, nes disponuojame mokesčių mokėtojų pinigais”, – tvirtino valdininkas.

I. Levandavičius sakė, jog artimiausiu metu Kauno miesto savivaldybėje bus iškeltas klausimas dėl miesto policijai skirtų 20 automobilių likimo: „Viešai šis miestui itin svarbus klausimas bus svarstomas tada, kai bus paruoštas ir finansiškai, ir politiškai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.