Lukašenka teigia, kad sutartis kurti Sąjunginę Rusijos ir Baltarusijos valstybę faktiškai denonsuojama

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka mato sunkumų tarpusavio santykiuose su Rusija, kurie, jo vertinimu, rodo, kad faktiškai denonsuojama sutartis kurti Sąjunginę valstybę.

„Kodėl šiandien faktiškai denonsuojama sutartis kurti Sąjunginę valstybę? Gerai, mes su Jelcinu ją rašėme, bet ratifikavome mes ją su dabartiniu prezidentu ir pasikeitėme ratifikavimo raštais su prezidentu Putinu. Vadinasi, tai buvo pripažinta ir tam buvo pritarta, tai buvo teisinga kryptis”, – pareiškė A.Lukašenka antradienį Minske per susitikimą su Sibiro federalinės apygardos delegacija, vadovaujama Krasnojarsko krašto gubernatoriaus Aleksandro Chloponino.

A.Lukašenka pažymėjo, kad dabar sąjunginiuose santykiuose „visiškai niekas nepriklauso nuo Baltarusijos”.

„Mes pasiryžę ne šiaip dialogui, o kuo rimčiausiems santykiams su Rusija.

Tačiau mes norime žinoti, ko nori Rusija iš Baltarusijos, kokios vieno ar kito siūlymo priežastys, pavyzdžiui, dėl bendros valiutos”, – sakė Baltarusijos valstybės vadovas.

Jis paklausė: „Kodėl mes statome vežimą prieš arklį?”. „Kodėl ne Konstitucija, kaip numatyta Sąjungos sutartyje, kodėl ne Konstitucinis aktas, kuriame ir išdėstyti visi bendros valiutos klausimai? Kodėl staiga ištraukiama viena sudedamoji dalis?” – klausė A.Lukašenka.

Drauge, pasak jo, „kai mes kalbame apie bendrą valiutą, mums sakoma, kad tai bus Rusijos rublis su bendru emisijos centru Maskvoje”.

„Kodėl iš priemonių komplekso ištraukiamas vienas klausimas? – klausė Baltarusijos prezidentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.