Rizikingiausia gyventi Utenoje, saugiausia – Marijampolėje

Viena didžiausių šalies draudimo bendrovių „If draudimas” savo iniciatyva įvertino visų Lietuvos apskričių rizikingumą. Tyrimas atskleidė, kad pavojingiausia gyventi Utenos apskrityje, saugiausia – Marijampolėje. Tyrimas buvo atliktas išanalizavus 2006 m. statistinius duomenis, susijusius su svarbiausiomis žmogaus gyvenimo ir verslo rizikomis.

„If draudimas” skiria ypatingą dėmesį profesionaliam rizikos vertinimui, todėl atidžiai seka tiek visoje šalyje, tiek atskiruose regionuose besiformuojančias tendencijas. Esame įsitikinę, kad didelį dėmesį būtina skirti saugumo prevencijai, nes užbėgti nelaimingiems įvykiams už akių yra lengviau nei spręsti jų padarinius”, – teigia „If draudimas” Verslo direktorius Saulius Peleckas.

„If draudimas” ištyrė, kad saugiausia Lietuvoje Marijampolės apskritis pagal nusistatytus rizikingumo kriterijus yra net 45 procentiniais punktais saugesnė už tyrimo metu blogiausią įvertinimą gavusią Utenos apskritį. Marijampolės apskrityje mažiausiai iš visų Lietuvos regionų įvyksta gaisrų ir bankrutuoja verslo įmonių. Šioje apskrityje 2006 m. bankrutavo mažiau nei viena iš tūkstančio įmonių.

Kaip parodė „If draudimo” atliktas tyrimas, rizikingiausia Utenos apskritis pasižymi didžiausiu šalyje gaisringumu, šioje apskrityje taip pat yra vieni didžiausių šalyje avarijų, sukeltų neblaivių vairuotojų, ir žuvusiųjų keliuose rodikliai. Tyrimo duomenimis, didžiausiu santykiniu nužudymų skaičiumi taip pat išsiskiria Utenos ir Kauno apskritys.

Avaringiausia 2006 metais buvo Tauragės apskritis, kurioje santykinis avarijų skaičius, įvertinus apskrityje registruotų automobilių kiekį, buvo daugiau nei trečdaliu didesnis už saugiausiais keliais pasižyminčią Panevėžio apskritį. Tauragės apskrityje, kaip ir Marijampolėje bei Utenoje, kyla daugiausiai avarijų dėl neblaivių vairuotojų kaltės taip pat žuvusiųjų ir sužeistųjų avarijose skaičius yra vienas didžiausių šalyje.

Nesaugiausi būstai 2006 metais buvo Vilniaus apskrityje, jai mažai nusileido ir Panevėžys. Šiuose regionuose praėjusiais metais buvo apvogti maždaug 6 iš tūkstančio butų ir namų. Saugiausiose Marijampolės ir Alytaus apskrityse privačių asmenų būstai pernai nukentėjo du kartus rečiau.

Tyrimo rezultatai atskleidė, kad Vilnius pasižymi nesaugiausiomis gatvėmis, nes čia vyksta daugiausiai plėšimų, daugiausiai užregistruota ir chuliganizmo atvejų. Tačiau pagal nužudymų skaičių sostinę lenkia Kauno ir Utenos apskritys – čia jų įvykdoma daugiau.

Nelaimingi atsitikimai darbe 2006 metais dažniausiai vyko Telšių ir Klaipėdos apskrityse, taip pat Telšiai pasižymėjo vienu didžiausių šalyje bankrotų skaičiumi, todėl šį regioną galime vertinti kaip rizikingiausią privačiam verslui.

Šis tyrimas buvo atliktas remiantis Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Statistikos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Vidaus reikalų ministerijos, Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos, Įmonių bankrotų valdymo departamento ir Registrų centro statistiniais duomenimis.

Apskričių rizikingumas buvo vertinamas pagal santykinius 2006 m. avaringumo, avarijų įvykusių dėl neblaivių vairuotojų kaltės, žuvusių ir sužeistų keliuose, nelaimingų atsitikimų darbe ir bankrotų, vagysčių iš būstų, plėšimų, gaisringumo, chuliganizmo ir nužudymų rodiklius. Kiekvienas iš rizikos rodiklių buvo apskaičiuojamas pagal nelaimių skaičiaus ir visų apskrityje gyvenančių ar dirbančių žmonių, registruotų automobilių, būstų ir juridinių asmenų santykines vertes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.