G.Einikio skundas tikslo nepasiekė

Vakar Klaipėdos apygardos administracinis teismas nepatenkino buvusio krepšininko Gintaro Einikio skundo ir paliko galioti vasario 27-ąją Klaipėdos policijos eismo priežiūros skyriaus paskelbtą nutarimą atimti jam teisę vairuoti transporto priemonę 48 mėnesiams.

Teismas atsižvelgė į tai, kad G.Einikis už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus yra baustas 5 kartus, turi galiojančių nuobaudų, kurios prevencinio tikslo nepasiekė. Todėl konstatuota, kad G.Einikis gali kelti grėsmę eismo saugumui. Teismo posėdyje vakar nepasirodė nei pats pareiškėjas, nei jo advokatė.

Šiuo metu buvęs sportininkas turi laikiną vairuotojo pažymėjimą, kuris dar galios mažiausiai 10 dienų. Mat G.Einikis turi teisę apskųsti vakarykštę nutartį Aukščiausiajam administraciniam teismui.

Buvęs nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės vidurio puolėjas įtariamas, kad praėjusių metų gruodžio 3 dienos vakarą, vairuodamas savo visureigį „VW Touareg”, Klaipėdos rajone, netoli Jakų žiedo sukėlė avariją, per kurią nukentėjo 20 metų Klaipėdos rajono gyventojas Edgaras Kubilius – jam lūžo šeivikaulis. Visureigio vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino.

Sykiu su nukentėjusiuoju E.Kubiliumi važiavusi Reda Rudminaitė policijai teigė, jog iš „VW Touareg” automobilio išlipo „aukštas, per 2 metrų ūgio, vyras, kuris labai svirduliavo”.

Pats G.Einikis kitos dienos rytą telefonu policijai pranešė, kad išėjęs iš pasilinksminimo įstaigos Klaipėdos centre pasigedo automobilio. Rašyti pareiškimą dėl vagystės jis atsisakė. Ekspertai sudaužytame visureigyje jokių įsilaužimo žymių nerado, tačiau nuo vairo ir pavarų perjungimo svirties paėmė pirštų atspaudų mėginius, kurie buvo sulyginti su G.Einikio.

Automobilyje taip pat buvo rasta kokaino ir pakelis raminamųjų vaistų. Ekspertai nustatė, kad iš Kretingos rajono kilęs buvęs sportininkas vartojo narkotikus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "G.Einikio skundas tikslo nepasiekė"

  1. as

    Ne iš gero gyvenimo 😯

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.