Praskleisti partijų finansavimo užkulisiai tapo VSD skandalo priežastimi

Valstybės saugumo praskleisti partijų finansavimo užkulisiai tapo pagrindine VSD skandalo priežastimi, teigia laikinasis departamento vadovas Arvydas Pocius, atsistatydinęs po nepalankių parlamentinio tyrimo išvadų.

Anot jo, departamentas atskleidė daug tendencijų, darančių įtaką svarbiausioms valstybės institucijoms, palietė politinio partijų finansavimo užkulisius. „Tokia veikla tapo pavojinga ne tik verslui, bet ir partijoms”, – sakė laikinasis VSD vadovas.

„Palietėme ir bene skaudžiausią, jautriausią klausimą: verslo įtaką žiniasklaidai, kai verslo grupės nori ne tik kontroliuoti visuomenės informavimo priemones pinigais, bet ir stengiasi jas įsigyti kaip ruporą savo tikslams įgyvendinti. Šioje schemoje atsiranda ir finansinės įtakos ryšiai su partijomis. Ši aplinkybė buvo bene pagrindinė, kodėl ant VSD buvo išpilta tiek daug pamazgų”, – mano A.Pocius.

„Susipainiojo įvairūs verslo interesai su politikais. Kitas klausimas, kiek politikai sąmoningai siekė sukompromituoti departamentą – ar buvo sumokėta, ar paprasčiausiai užkibo ant Lietuvai priešiškų specialiųjų tarnybų apdairiai jiems numesto jauko”, – žurnalui „Ekstra” sakė A.Pocius.

Prezidentas naujuoju VSD vadovu pateikė Seimui Povilą Malakauską, dabartinį Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovą, kuris dabar susitikinėja su parlamento frakcijomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.