J.Vainauskas: Mūsų komanda praktiškai suformuota

Vilniaus „Lietuvos ryto” ekipa šį sezoną kovojo keturiuose finaluose – laimėjo BBL čempionatą, o ULEB taurės turnyro, LKF ir LKL čempionatuose po permainingos kovos turėjo tenkintis antrąja vieta. Vis delto klubo generalinis direktorius Jonas Vainauskas sezoną įvertino puikiu, o mintimis apie tai, kas buvo ir kas laukia ateinantį sezoną, sutiko pasikalbėti su Krepsinis.net žurnalistu.

Ar galėtumėte apibendrinti praėjusį sezoną?

Tai buvo labai sudėtingas sezonas. Kai mūsų ekipą paliko keturi startinio penketuko krepšininkai bei į „Maccabi” pabėgo treneris Nevenas Spahija, buvo labai sudėtinga. Tačiau dabar esame beveik Eurolygoje, rungtyniavome Europos taurės turnyro finale, laimėjome Baltijos krepšinio lygą bei kovojome dėl LKL ir LKF taurės turnyro čempionų titulų finaluose. Manau, kad tai buvo dar vienas puikus sezonas mūsų ekipai.

Izraelio spaudoje rašyta, kad Spahija bandė taisyti santykius ir išspręsti nesutarimus, gal net grįžti į Vilnių. Ar tai tiesa?

Ne, jis kaip visada meluoja. Nėra jokių santykių ir jokių bandymų tuos santykius normalizuoti. Kaip jau teigėme, teisminis procesas vyksta, jis nėra nutrauktas, tačiau per daug neforsuojamas.

Pasibaigus sezonui, buvo kalbų, kad neblogai pasirodęs Aleksandras Trifunovičius kitą sezoną „Lietuvos ryte” nedirbs. Tačiau nutarėte pratęsti su juo sutartį. Kodėl?

Su juo pratęsėme sutartį tik dėl to, kad jis ją užsidirbo. Aleksandras perėmė komandos vairą labai sunkiu momentu ir išvedė ekipą į Europos taurės turnyro finalą. Finale mūsiškiai žaidė tikrai garbingai ir tą įvertino sirgaliai. Be to, laimėjome Baltijos lygą, o LKL finalo serija nesusiklostė taip, kaip kitos varžybos. Trifunovičius yra jaunas treneris, kuris keletą sezonų nedirbo aukščiausiame lygyje bei neturėjo pajėgaus asistento, kuris tokiuose finaluose yra tiesiog būtinas.

Rūtenis Paulauskas „Lietuvos rytui” padėjo kaip konsultantas. Ar jis liks ekipoje?

Rūtenis nebuvo antruoju treneriu, jis tik konsultavo trenerius. Jis puoselėjo ambicijas tapti vyriausiuoju treneriu, tačiau tokio darbo mes jam pasiūlyti kol kas negalime.

Tad kitam sezonui lieka tas pats trenerių štabas?

Trenerių štabą kol kas sudaro tik Trifunovičius ir Arvydas Gronskis, kuris turi savo veiklos sritį ir sėkmingai ją atlieka. Mums reikėtų stipraus, patikimo ir Europos turnyrų patirties turinčio trenerio asistento. Be abejo, tokio stratego ieškosime. Be to, ieškosime naujo fizinio rengimo trenerio.

Ar jau žinote, kurie krepšininkai tikrai neliks komandoje?

„Lietuvos ryte” tikrai nežais Kareemas Rushas, kuris sieks sugrįžti į NBA, Ivanas Koljevičius, Janis Blūmas ir Tomas Delininkaitis. Ar liks J.P.Batista ir Eurelijus Žukauskas, priklausys nuo to, kuriame turnyre žaisime kitą sezoną (ULEB taurės tunyras ar Eurolyga, – aut.past.).

Su Delininkaičiu sutarties nepratęsite dėl jo paties atsisakymo pratęsi kontraktą sezono pradžioje?

Negalime nuo ko nors priklausyti. Kadangi jis anksčiau atsisakė mūsų pasiūlymo, žiūrėdami į ateitį pasirašėme sutartį su Martynu Gecevičiumi. Todėl tas klausimas buvo labai lengvai išspręstas. Jeigu jis laukia pasiūlymo, jis jo nesulauks. Mes su Tomu taip ir kalbėjome, kad jis rizikuoja ir pasiūlymo ir nesulaukti.

Ar žinote, kokie krepšininkai prisijungs prie komandos?

Sudarysime sąlygas išbandyti jėgas jaunam Lietuvos talentui Simui Buterlevičiui ir „Neptūnui” paskolintam Ernerstui Ežerskiui. Jie turės galimybę prasimušti į „Lietuvos ryto” dvyliktuką. Jeigu jiems tai pavyks, bus didelis pasiekimas.

Be to, prie komandos turėtų prisijungti vienas geriausių praėjusio sezono ULEB taurės turnyro žaidėjų Chukas Eidsonas. Su juo pasirašyta sutartis, pagal kurią krepšininkas galėtų nežaisti „Lietuvos ryte” tik dėl NBA klubo pasiūlymo, tačiau tokia galimybė mažai tikėtina.

Į komandą sugrįš Povilas Čiukinas, kuris turėtų sustiprinti mūsų ekipos priekinę liniją. Mąstome apie Aurimą Kiežą ir Darių Pakamanį, tačiau jeigu rungtyniausime Eurolygoje, bus sunku surasti šiems krepšininkams vietos.

Į Darių Pakamanį esame pripratę žiūrėti kaip į perspektyvų krepšininkų, tačiau jam jau 25 metai ir jis privalo rodyti rezultatų. Neturėtume kelti jam užduoties prasimušti į dvyliktuką, todėl tikriausiai ieškosime Dariui komandos, padėsiančios įgyti daugiau patirties. Tuo tarpu Ernestas yra jaunas, jis turi stengtis ir bandyti prasimušti.

Ar niekada negalvojote, kad į komandą galėtumėte pabandyti susigrąžinti, pavyzdžiui, Robertą Javtoką?

Ne. Mūsų komanda yra praktiškai suformuota ir visi sprendimai bus priimti sužinojus mums svarbius Ispanijos čempionato rezultatus bei įsitikinus, ar žaisime Eurolygoje.

Ar žinote, kokių pozicijų krepšininkų trūksta?

Eina kalba apie startinio penketuko įžaidėją bei vieną iš aukštaūgių.

Teigiate, kad komanda kitam sezonui yra praktiškai suformuota?

Taip, ji yra beveik suformuota, tačiau sudėtis bus koreguojama pagal tai, kokiame turnyre žaisime. Be abejo, gali būti pasikeitimų ir tarpsezonio, ir sezono metu.

Sakote, jog ieškote startinio penketuko aukštaūgio. Reiškias, kalbos apie susidomėjimą Michailu Anisimovu nėra teisingos?

Manau, kad tai savaime suprantama. Startinio penketuko įžaidėjas mums reikalingas bet kuriuo atveju, nes Robertas (Štelmaheris) jau negali žaisti pagrindinio įžaidėjo pozicijoje ir nešti tokio fizinio krūvio. O aukštaūgio klausimą spręsime sužinoję kokiame tarptautiniame turnyre kovosime.

Manykime, kad kitą sezoną žaisite Eurolygoje. Ar smarkiai didės komandos biudžetas?

Smarkiai kilti jis negalėtų, tiesiog Eurolygoje žaidžiame daugiau namų rungtynių, todėl surinktume šiek tiek daugiau pajamų pardavus bilietus. Be to, Eurolygos televizijos teisės garantuoja tam tikras pajamas, tačiau šios sumos neturi įtakos biudžeto didėjimui.

Tikriausiai kitą sezoną vienas svarbiausių tikslų bus susigrąžinti LKL čempionų titulą?

Kiekvienais metais dėl vietinių titulų kaunasi dvi tos pačios komandos, kurios yra gerokai pranašesnės už visas likusias ekipas. Todėl mūsų tikslas visuomet yra vienas – būti pirmiems. Sporte visada viskas vyksta dėsningai, negali turėti visko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.