Slapti Nikulino, Vicino ir Morgunovo romanai

Šis pavasaris turtingas datų, susijusių su unikalia rusų kino trijule: Nikulinu, Vicinu ir Morgunovu: prieš 40 metų ekranuose pasirodė „Kaukazo belaisvė”, prieš 80 metų gimė Jevgenijus Morgunovas, 90-asis Georgijaus Vicino gimtadienis.

O dar prieš 25 metus klouną pensininką Jurijų Nikuliną, neturėjusį aukštojo išsilavinimo, laikinai paskyrė cirko meno vadovu. Tas „laikinai” užtruko 15 metų… Kiekvienas šių aktorių oficialiai buvo vedęs, tačiau sklando gausybė gandų apie jų pramogas. Trijulės muziejaus direktorius Vladimiras Cukermanas pasakoja apie garsiosios komandos narių asmeninį gyvenimą.

Paviliojo mokytojo žmoną

Drauge su „Kaukazo belaisve” liaudį pasiekė ir išpopuliarėjo dainelė „Jei aš būčiau sultonas, turėčiau tris žmonas”. O kaip vadinamiesiems Trūsui, Balbesui ir Bivalij susiklostė likimas su žmonomis? „Jei spręstume iš įrašo pase, kiekvienas jų turėjo po vieną. Nors…

Jaunystėje G. Vicinas iškrėtė mirtiną pokštą – paviliojo savo mokytojo, patriarcho Nikolajaus Chmelovo, vaidinusio patį Ivaną Rūstųjį, žmoną. Beje, po to Chmelovas nepradėjo blogiau elgtis su savo talentingu mokiniu. Parodė lojalumą. O netrukus ir pats „atmušė” kito veikėjo žmoną. Vicinas su aktore Dina Topoleva (Chmelova) pragyveno kartu keletą metų, o vėliau išsiskyrė jų keliai, – pasakoja V. Cukermanas. – Vicino žmona – Tamara Mučirina – teatre dirbo kostiumininke ir grimuotoja. Aktorius mėgdavo kartoti: „Kvailiai tuokiasi jauni, protingi nesituokia niekada, o aš – pusiau kvailys, vedžiau 35-erių.” Paradoksas: vėliau filmuojant juostą „Balzaminovo vestuvės” 10 tarybinio kino gražuolių aktorių bandė pačios suvilioti Viciną, tačiau beviltiškai. Stengėsi netgi nugirdyti konjaku, o šis sau ramiai pakėlė stikliuką, paskalavo burną ir išspjovė: „Aš taip geriu konjaką. Labai sveika gerklei.” Neiškentusi Mordiukova papriekaištavo: „Nei geri, nei rūkai, nei prie bobų lendi. Tu ne vyras, tu – lavonas!” „Ne, aš – jogas”, – ramiai atsako šis. Galbūt kokie romanai ir buvo, tačiau istorija apie juos nutyli. Apskirtai Vicinas buvo uždaras žmogus.”

Padovanojo sūnų Lolobridžidai?

„Panašus likimas susiklostė ir J. Morgunovui, – pasakojo V. Cukermanas. – Jis ilgą gyveno „susimetęs” su savo Vava – balerina Varvara Valceva, kuri buvo gerokai vyresnė. Vėliau vedė Nataliją Nikolajevną. Kai Morgunovas dar mokėsi kinematografijos institute, jo kurse buvo beveik vien merginos, būsimosios kino žvaigždės. Mat vyrai juk kariavo… Na, o vedęs ir apsiraminęs, Jevgenijus jei ir sukdavosi apie moteris, tai tik dėl vaizdo. Visus įnirtingai tikino, kad Džina Lolobridžida augina berniuką nuo jo. Kai kino festivalyje aktorių pristatė pačiai Ketrinai Deniov, jis pareiškė: „Man nereikia Katrin Deniov, norėčiau bent Katrin laikrodžio!” „Koks vargšelis”, – nusišypsojo žvaigždė. Prancūzijoje Laima Vaikulė paprašė Morgunovo nuvesti ją į garsiąją varjetė „Lido”. Šis net nemirktelėjęs tarė: „Mes su tavimi eisime į „Lido”, tačiau tik po to, o ne iki…” Tokių istorijų daug buvo, ir nesuprasi, kur teisybė, o kur prasimanymas. Daugelis buvusioje TSRS galvojo, kad garsioji TV laidų vedėja Svetlana Morgunova yra Jevgenijaus žmona…”

Balbesą su nuotaka supažindino arklys

„Jurijus Nikulinas savo asmeniniu gyvenimu skyrėsi nuo savo draugų komikų, – juokiasi V. Cukermanas. – Negyveno „susimetęs”. Vedė 1950 m. gegužės 23 d. Visi juokavo, kad štai susituokė gegužę, tai visą gyvenimą ir duosis. O jis negalėjo nė savaitės iki birželio palaukti. Tatjana Pokrovskaja buvo baigusi žemės ūkio akademiją. Jų pažinties istorija beveik fantastinė. Klounas Karandašas su asistentais rinko naują arkliuką cirkui. Pagalbininkų paprašė užimti storo arklio Laptios šeimininkes iš žemės ūkio akademijos. „Ką jūs, toks liesas ir nerangus, veikiate cirke?” – paklausė Nikulino Tania. „Ateikite ryt ir pamatysite”, – atsakė šis.

Ji atėjo. Ir pamatė žiaurų paveikslą. Karandašas, rodydamas savo numerį, pakvietė iš salės norinčiuosius pasimokyti joti. Iškviestas „žiūrovas” Nikulinas, specialiai tam tikslui ir pasodintas. Nutiko taip, kad arklys arenoje pasibaidė, o aktorius pakliuvo jai tiesiai po kanopomis. Kraujuotam Nikulinui buvo iškviesta greitoji. Kai Tania savo mylimai tetai pranešė, kad susipažino su artistu, ši paklausė, iš kokio teatro. Sužinojusi, kad Jurijus – klounas, vos nenualpo. Kai paskutinį kartą ji matė gyvą klouną 1913 m., šis buvo klaikiai girtas, voliojosi ištepliotu veidu… Ištekėjusi už klouno Tatjana perėjo dirbti į cirką. Iš pradžių išbandė save kaip pantomimos aktorė, vėliau tapo vyro partnerė. Iš čia ir išėjo į pensiją. Nikulinas 47 metus pragyveno su viena žmona – unikalus atvejis tarp aktorių. Tačiau būtent apie jo nuotykius sklido daugiausia kalbų. Vis dėlto apkalbėti romanai su Nataša Varlei, Liudmila Gurčenko ir tuo labiau su Karandašo žmona – tik mitai. Tai buvo paprasti, darbo santykiai. Nors Tatjana Nikulina ir pavyduliavo Gurčenko, tačiau, matyt, dėl kokių nors kitų priežasčių…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Slapti Nikulino, Vicino ir Morgunovo romanai"

  1. Yakuza

    3 Legendiniai aktoriai, kuriuos zmones nepamirs dar ildai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.