Ateinantį savaitgalį Vilniaus Vingio parke – įspūdingi žirgų ir raitelių pasirodymai

Birželio 1-3 d. Vilniaus Vingio parke vyks Pasaulio konkūrų taurės Vidurio Europos lygos varžybų etapas, į kurį atvyksta stipriausi sportininkai iš Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Azerbaidžano ir Lietuvos. Tai didžiausias ir aukščiausio lygio tarptautinis žirginio sporto renginys, vykstantis Lietuvoje. „Šiais metais nusprendėme neriboti Lietuvos sportininkų skaičiaus, todėl šiose varžybose turėtų dalyvauti net apie 20 Lietuvos duetų (raitelis ir žirgas). Kova bus itin arši: atvyksta stiprūs duetai iš Rusijos, Lenkijos, sulauksime Estijos žvaigždės – Gunnaro Klettenbergo, užėmusio 12-ąją vietą Pasaulio taurės finale. Tad mūsų raiteliams ir jų žirgams reikės išties didelio publikos palaikymo”, – pasakoja Vytautas Paznanskis, Lietuvos žirginio sporto sąjungos (LŽSS) valdybos narys.

Šventė visai šeimai

Tarptautinių jojimo varžybų žiūrovai galės ne tik grožėtis įspūdingais žirgų šuoliais (kliūčių aukštis – iki 150 cm) bei aistringai „sirgti” už patinkantį raitelį ir jo žirgą, bet ir mėgautis specialiai vilniečiams ir miesto svečiams organizatorių paruošta programa. „Šįkart daug dėmesio skiriame ir pramoginei programai, – teigia LŽSS generalinė sekretorė Inga Bagdonaitė. – Iškilmingo varžybų atidarymo metu koncertuos Lietuvos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas”, per pertraukas tarp rungčių žiūrovus džiugins kaskadininkų triukai su žirgais, šuniukų šou ir jų varžybos, mažųjų ponių pasirodymai. Vyks mažųjų arkliukų ir žemaitukų šuolio galingumo konkursas. Kaip visada, renginys bus nemokamas.” Renginio metu mažieji žiūrovai turės galimybę paglostyti ponius, pajodinėti jais specialiame aptvare. Gryname ore pabuvę ir išalkę žiūrovai čia pat galės užkąsti ir atsigaivinti.

Vilniaus Vingio parkas taps panašus į „olimpinį” žirgų kaimelį

Jau trečiadienio, gegužės 30 d., vakare Vilnius bus pasirengęs priimti ketvirtadienį atvykstančius svečius – apie 40-50 raitelių ir apie 100 žirgų. „Kiekvienas raitelis gali turėti iki trijų žirgų, todėl susidaro tikrai įspūdingas jų skaičius, – pasakojo Inga Bagdonaitė. – Per kelias dienas Vingio parke bus įrengtas savotiškas „žirgų kaimelis”, įvesta elektra, pasirūpinta vandens tiekimu; žirgai bus apgyvendinti specialiai sukonstruotuose garduose”. Iš užsienio šalių atvyks teisėjai, žirgų savininkai, komandų rėmėjai, žirginio sporto federacijų atstovai.

Apie Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) Pasaulio konkūrų taurę:

Turnyras Vilniuje – ištisus metus trunkančio Pasaulio Taurės maratono, kuris driekiasi nuo Meksikos iki Naujosios Zelandijos, dalis. Šešiolikoje Pasaulio Taurės lygų varžosi geriausi konkūrų meistrai iš atokiausių pasaulio kampelių. Atskirų lygų kvalifikacinėse varžybose sportininkai varžosi dėl taškų, kurių dėka įgyja teisę dalyvauti lygos finale. Geriausi lygos raiteliai iškovos kelialapį į lemiamą kovą dėl Pasaulio Taurės karūnos didžiajame finale, kuris vyks kitų metų pavasarį Geteborge (Švedija). Čia varžysis 40 stipriausių pasaulio raitelių.

Lietuva kartu su keturiolika kitų šalių priklauso Vidurio Europos lygai. Šiemet pirmąkart ši lyga padalinta į Šiaurės ir Pietų pogrupius. Drauge su Latvija, Estija, Rusija, Lenkija ir Baltarusija Lietuva sudaro Šiaurės pogrupį. Jau 13-ąjį kartą Vilniuje vykstančios varžybos – antrasis iš dešimties Vidurio Europos lygos etapų, todėl sportininkai itin aktyviai sieks išbandyt savo ir žirgų jėgas. Varžybų Vilniuje prizų fondą sudaro 60 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.