Gubernatorius ignoruoja Lietuvos konsulą

Paskelbęs, kad balandžio viduryje dingęs Kaliningrado lietuvių verslo klubo prezidentas Stanislovas Jucius yra gyvas ir sveikas, šios Rusijos srities gubernatorius Georgijus Bosas atsitvėrė tylos siena.

„Paskutinį kartą dėl susitikimo su Bosu į jo administraciją kreipiausi penktadienio vakare. Gavau tą patį atsakymą – gubernatorius labai užsiėmęs, ir kol kas neaišku, kada galės mane priimti”, – po šeštadienį vykusio susitikimo su Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos skyriaus nariais „Vakarų ekspresui” sakė generalinis Lietuvos konsulas Kaliningrade Viktoras Baublys.

Anot jo, nieko kol kas nepakeitė ir Rusijos ambasadoriaus Lietuvoje iškvietimas į Užsienio reikalų ministeriją. Žinia, praėjusią savaitę įvykusio susitikimo su ministru Petru Vaitiekūnu metu Rusijos ambasadorius Borisas Cepovas nepateikė jokių naujų paaiškinimų apie dingusį verslininką, tačiau leido suprasti, kad Kaliningrado gubernatorius galbūt buvo netikslus, kai paskelbė, kad S. Jucius yra gyvas ir sveikas.

„Gubernatorius sekmadienį buvo žadėjęs susitikti su 12 Latvijoje reziduojančių Europos Sąjungos ambasadorių. Jų vizitu Kaliningrade rūpinuosi ir aš. Tikėjausi, kad per šį neformalų susitikimą pavyks pakalbinti gubernatorių ir sužinoti, ką reiškią jo pasisakymas, bet Bosas paskutinę akimirką atsisakė dalyvauti ir šiame renginyje”, – pasakojo V. Baublys.

Pasak generalinio konsulo, jokios informacijos apie S. Juciaus likimą neteikia ir srities prokuratūra. Bylą dėl galimo Lietuvos verslininko nužudymo tiriantys prokurorai į V. Baublio klausimus atsako teiginiais, jog gubernatoriaus pasisakymų nekomentuoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.