Prezidentas Valdas Adamkus ir ponia Alma Adamkienė išlydėjo Japonijos imperatoriškąją porą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus su ponia Alma Adamkienė Vilniaus oro uoste atsisveikino su valstybinį vizitą Lietuvoje baigusiais Japonijos Imperatoriumi Akihito ir Imperatoriene Mičiko (Michiko).
Iš Vilniaus Japonijos imperatoriškoji pora išvyko į Jungtinę Karalystę.

Įvertindamas įvykusį Japonijos Imperatoriaus valstybinį vizitą Lietuvoje, Prezidentas V.Adamkus pabrėžė, kad mūsų šalis pademonstravo esanti pasirengusi tokio lygio vizitams ir sugebanti juos puikiai parengti.

„Didžiuojuosi šiuo vizitu ir Lietuvos pasirengimu priimti imperatoriškąją porą. Japonijos Imperatorius ne vieną kartą išsakė savo susižavėjimą mūsų šalimi ir pabrėžė, kad turime ieškoti dar glaudesnių ryšių tarp mūsų valstybių ir žmonių”, – sakė Lietuvos Prezidentas.

Lietuvos vadovas pažymėjo, kad Japonijos imperatorių labai sužavėjo Lietuvos pasiekimai per nepriklausomybės metus. „Asmeniniuose pokalbiuose Japonijos Imperatorius ne kartą paminėjo, kad jis žavisi Lietuvos pasiekimais per nepriklausomybės metus ir kad daugelis šalių galėtų mokytis iš mūsų”, – sakė Prezidentas V.Adamkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.