Kūno grožio čempionai

Juos sutinka pagal kūno grožį. Septyniolikmetė Radvilė Jokubauskytė ir dvidešimtmetis Julius Tamulaitis – šių metų Europos fitneso čempionai. Jaunųjų sportininkų nevargina aplinkinių dėmesys. Jie mėgaujasi pergalėmis ir lepina išsekintą kūną gardėsiais.

Paskatino draugai

Graži, protinga ir dar čempionė. Trys viename. Retas ir geidžiamas derinys. Radvilė neslepia sulaukianti daugybės komplimentų, veriančių žvilgsnių ir konkurenčių pavydo.

Pavydėti iš tiesų yra ko. Nepriekaištinga išvaizda, ištreniruotas, dailus kūnas ir spinduliuojantis nuoširdumas Radvilei žada dar daug pergalių.

Vos porą metų aktyviai sportuojanti mergina jau spėjo užkariauti ne tik uostamiesčio publikos, bet ir varžybų teisėjų simpatijas.

O prasidėjo viskas netikėtai.

„Fitnesu užsiiminėjanti draugė paprašė jai sudaryti pasirodymo programos šokį. Kadangi šokius lankiau ne vienerius metus, tai padaryti buvo visai nesunku. Įspūdį paliko ir varžybos, kurias stebėjau pirmą kartą. Draugai ėmė raginti pačiai pabandyti. Taigi susiradau trenerį ir pradėjau”, – pasakojo jaunoji atletė.

Alina dietos

Julius sportinės karjeros pradžią prisimena su šypsena.

„Iš pradžių buvo daug klaidų. Neturėjau gero trenerio, pasirengimas varžyboms buvo labiau chaotiškas. Dar tas paaugliškas mąstymas. Sunku prisiversti treniruotis, laikytis dietos. Dabar lengviau, nors kritinių momentų tenka išgyventi kasdien”, – kalbėjo vaikinas.

Sunkiausia jaunuoliams – ištverti intensyvų pasirengimą varžyboms. Pustrečio mėnesio alinančios dietos ir treniruočių kasdien. Pusryčiams – varškė, obuolys ir duonos riekelė, pietums – virta vištos krūtinėlė, be druskos ir prieskonių ir nusibodęs kiaušinio baltymas.

„Tik pasibaigus varžyboms net švęsti nebesinori. Norisi iki soties skaniai pavalgyti ir pamiegoti. Po varžybų viskas pasidaro skanu”, – šypsojosi Radvilė.

„Man labiausiai norisi bandelių ir pyrago. Visko, kas saldu, sūru, kas turi skonį. Ir miegoti į valias, po dvylika valandų. Per savaitę po varžybų iškart priaugo šeši kilogramai”, – pridūrė Julius.

Išlieka tik geriausi

Pergalių alkis ir laimėjimo skonis atperka visas kančias, tikino sportininkai. Kritiniais momentais, kai norisi viską mesti, jie ramina save – sustoti pusiaukelėje nevalia.

„Sportą renkasi tik tie, kurie nori pasiekti daugiau. Jeigu negali padaryti gerai, neverta ir pradėti. Kaskart turi atrodyti geriau, privalai tobulėti. Jeigu sustosi, tavo vietą ant pakylos kaipmat užims triskart geresnis”, – įsitikinęs Julius.

Užlipusi ant scenos Radvilė teigė įgijusi pasitikėjimo savimi.

„Mano grožio paslaptis? Tai sportas ir pasitikėjimas, draugų ir šeimos parama. Tikslo siekimas, noras įrodyti, kad esu verta pergalės stumia į priekį”, – sakė mergina.

Ji prisipažino po laimėtų varžybų jaučianti tuštumą ir klausianti savęs – ar tai viskas? Lyg ir norisi daugiau, tarsi kažko ima trūkti.

Radvilei sunkiausia nuteikti save psichologiškai.

„Nė vienos varžybos nepraeina ramiai. Tam turi būti pasirengęs. Per šias varžybas kai kurioms merginoms dingo telefonai, kai kam sukarpė batelius. Konkurencijos ir pavydo, deja, yra. Tačiau visada sau sakau – bus dar visko”, – atviravo Europos klasikinio fitneso čempionė.

Meilė palauks?

Abiems sportininkams treniruotes tenka derinti ir su mokslais.

Radvilės netrukus laukia dešimtos klasės baigiamieji egzaminai. Julius į pokalbį atskubėjo iškart po egzamino. Abu supranta, kad sotūs ir laimingi vien sportu ilgai nebus. Kūno kultūrą ir sporto pedagogiką studijuojantis Julius ateityje greičiausiai savo patirtimi dalinsis su jaunaisiais atletais, galbūt imsis trenerio pareigų.

Radvilė ketina universitete studijuoti finansus.

„Mokslas man labai svarbus. Gal net svarbesnis nei sportas. Nežinau, kiek laiko sportuosiu, o žinios pravers ir vėliau. Idealu būtų suderinti studijas ir sportą”, – vylėsi mergina.

Mokslai ir treniruotės suryja beveik visą sportininkų laiką.

Radvilė prisipažino sau laiko skirianti itin mažai. Net meilei jo neužtenka.

„To vienintelio kol kas nėra. Nėra net progos jį sutikti. Pastaruoju metu retai kada išeinu kur pabūti, pramogauti. Tikiuosi jis atsiras”, – viliokiškai šypsosi gražuolė.

Julius prisipažino nesantis labai geras draugas. Dėl užimtos dienotvarkės ir nuovargio, laiko mylimai merginai gali skirti labai mažai.

„Ji dažnai skundžiasi, kad skiriu per mažai dėmesio. Kartais būnu toks pavargęs, kad net ginčytis nebeturiu jėgų. Toks jau esu, atviras ir tiesus, sakau, ką galvoju”, – neslėpė vaikinas.

Vertina kitus

Jaunuoliai džiaugėsi, kad gatvėje nėra badomi pirštais. Juos atpažįsta tik tie, kas domisi fitnesu, lankosi varžybose.

O ir atpažinti – ne taip paprasta. Mat per varžybas sportininkų kūną dengia tamsaus grimo sluoksnis. Jį nuvalius jaunuoliai tampa tokie, kaip ir bendraamžiai, tik kur kas dailesni, beveik tobulų kūno linijų.

Nors abu čempionai jau įprato praeivius nužiūrėti kritišku žvilgsniu, teigė esantys tolerantiški ir pakantūs ne taip dailiai atrodantiems žmonėms.

Pasimėgavę dienomis be dietų ir intensyvių treniruočių, Radvilė ir Julius pradės rengtis Pasaulio čempionatui. Naujasis sportininkų sezonas visai netrukus – rudenį. Jie neslepia sieksiantys užlipti ant aukščiausios pakylos ir parvežti į Klaipėdą daugiau apdovanojimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.