V.Alekna kovos dėl R.Ubarto taurės

Šiandien disko metimo sektoriuje jėgas išbandys Barselonos olimpinis čempionas Romas Ubartas ir dukart olimpinį „auksą” iškovojęs pajėgiausias pasaulio disko metikas Virgilijus Alekna. 12 val. Vingio parke prasidės antrą kartą rengiamos R.Ubarto metimų taurės varžybos.

Pajėgiausi Lietuvos sportininkai varžysis ne tik disko metimo sektoriuje, bet ir mėtys ietį, stums rutulį. „Visus sportininkus esame suskirstę į keturias amžiaus grupes. Džiaugiamės, kad mums pavyko pritraukti apie 160 sportininkų, dvigubai daugiau negu pernai”, – sakė varžybų vyriausioji teisėja Austra Mikelytė.

Varžybų šeimininkas diską mes be konkurencijos. „Mano uždavinys numesti 50 metrų, o kaip bus – matysime. Varžybos yra varžybos. Mane labiau jaudina mano auklėtinių rezultatai, bet žinoma, norisi, kad ir aš būčiau geros sportinės formos, per daug jauniesiems nepasiduočiau”, – kalbėjo jaunuosius sportininkus treniruojantis R.Ubartas.

Su stipriausiu pasaulio disko metiku V.Alekna pirmasis nepriklausomos Lietuvos olimpinis čempionas nesistengs konkuruoti. „Nebent man pridėtų 20 metrų prie rezultatų, nes Virgis labai stiprus. Jo visai kitas lygis. Labai malonu, kad jis sutiko dalyvauti mano varžybose”, – šypsodamasis sakė R.Ubartas.

Pirmuoju R.Ubarto taurės disko metimo nugalėtoju prieš metus tapo Lietuvos jaunimo lengvosios atletikos rinktinės narys Giedrius Šakinis iš Skuodo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.