Nuteistas plaktuku mojavęs teisėjo padėjėjas

Uostamiesčio Temidės tarnams teko nelengva misija – nuteisti kolegą. Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjo padėjėjui už sveikatos sutrikdymą skirtas lygtinis teistumas.

Anot Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovės spaudai Palmiros Martinkienės, Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs prokurorų bei nukentėjusiųjų skundus, iš dalies patenkino ir priėmė naują, apkaltinamąjį nuosprendį Klaipėdos rajono teisme išnagrinėtoje byloje.

34 metų Dainius Andrijauskas, dirbantis Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjo padėjėju, kaltintas tuo, kad pažeidė viešąją tvarką ir padarė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Anot kaltinamojo akto, D. Andrijauskas 2004-ųjų liepos 2-ąją Smilties Pylimo gatvės 3 namo laiptinėje įžūliais veiksmais bei grasinimais, plūsdamasis necenzūriniais žodžiais, mojuodamas plaktuku ir šaukdamas, kad užmuš, užsipuolė Svetlaną Krivčenko, spyrė į pilvą ir tokiu būdu padarė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Be to, D. Andrijauskas buvo kaltintas ir tuo, kad padarė nesunkų sveikatos sutrikdymą Anatolijui Zazai – vyrą, užsistojusį užsipultą moterį, teisininkas nustūmė ant grindų ir gulintį kojomis spardė. Dėl visų minėtų kaltinimų Klaipėdos rajono apylinkės teismas D. Andrijauską išteisino.

Klaipėdos apygardos teismas teisėjo padėjėją dėl viešosios tvarkos pažeidimo išteisino, tačiau už sveikatos sutrikdymą skyrė vienerių metų laisvės apribojimą, uždraudžiant bendrauti su nukentėjusiaisiais.

Be to, D. Andrijauskas turės S. Krivčenko sumokėti 500 litų neturtinę žalą ir padengti A. Zazo gydymosi ligoninėje išlaidas.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas pranešimo apie darbuotojui paskelbtą nuosprendį dar negavo – esą jis atsiunčiamas tik įsigaliojus, t.y. praėjus 20 dienų. Teismo atstovai sako, kad teisti žmonės čia dirbti negali, tad vyriškio likimas bus sprendžiamas.

D. Andrijauskas anksčiau dirbo Palangos savivaldybės juristu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.