Festivalyje „Švarus pajūris” – gargždietės ir vilnietės dvikova

Gegužės 18-20 dienomis Klaipėdoje vykusiame vaikų ir jaunimo festivalyje „Švarus pajūris” komisija nesugebėjo išrinkti geriausio festivalio dalyvio.

Autoritetingos festivalio komisijos simpatijas pasidalino 14-metė Gargždų kultūros centro ansamblio „Svirplys” solistė Monika Linkytė ir daugybės konkursų laimėtoja Nijolės Maceikaitės vokalo studijos auklėtinė 12-metė Elzė Kazlauskaitė.

Negalėdama priimti vieningo sprendimo, festivalio komisija buvo priversta Geriausio festivalio dalyvio nominaciją įteikti abiem konkurso dalyvėms.

Festivalio „Švarus pajūris” direktorius Justinas Antanaitis taip pakomentavo šią situaciją: „Abi festivalį laimėjusios dalyvės buvo visiškai skirtingos. Profesionalesnė buvo Elzė Kazlauskaitė. Ji ir mokosi pas geriausią Lietuvoje vokalo mokytoją Nijolę Maceikaitę, ir turi didesnę dalyvavimo panašiuose festivaliuose patirtį. Monika Linkytė dalyvauti tokiuose konkursuose pradėjo šiek tiek vėliau, tačiau labai greitai lipa profesionalumo laiptais. Komisija nesugebėjo išrinkti geriausios festivalio dalyvės, todėl po ilgų ginčų mes nusprendėme abiem mergaitėms įteikti geriausios festivalio dalyvės nominaciją”.

Taip pat festivalyje „Švarus pajūris” buvo įteiktos dar kelios nominacijos, kurios iškeliavo į Sedos, Šakių, Vilniaus, Kauno, Gargždų miestus bei į Latviją ir Estiją. Klaipėdiečiai taip pat buvo įvertinti ir nominuoti – solistei Karolina Žibkutė buvo įteikta nominacija už geriausia festivalio žemaitišką dainą.

Festivalyje „Švarus pajūris” dalyvavo 400 jaunųjų atlikėjų iš Lietuvos, taip pat svečiai iš Latvijos, Estijos ir Gruzijos.

„Aš be galo džiaugiuosi, kad įvyko šis festivalis, ir jau nuo kitų metų mes vėl tęsime gražią mūsų akciją, kurios metu yra švarinamas pajūris”, – sakė akcijos „Švarus pajūris” iniciatorius Aleksandras Kaupas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.