A.Klimekas turėtų grįžti į „Kauną”

Pasak Škotijos spaudos, kitą savaitę Lietuvoje susitiksiantis FBK „Kauno” ir Edinburgo „Hearts” klubų savininkas Vladimiras Romanovas kartu su buvusiu abiejų komandų treneriu Valdu Ivanausku ruošiasi sutarti dėl planų kitam sezonui. Po šio susitikimo turėtų paaiškėti, kurie „Hearts” paskolinti žaidėjai grįš į Lietuvos čempionų klubą, o kurie gali pasukti skirtingu keliu ir persikelti į Škotiją.

Savotišką sporto direktoriaus vaidmenį V.Romanovo futbolo klubų tinkle atliekantis V.Ivanauskas patvirtino, kad į „Kauno” ekipą turėtų grįžti legionierius iš Lenkijos Arkadiušas Klimekas, tačiau daugiau pavardžių neįvardino.

„Žinau, kad Klimekas tikrai grįš atgal, bet kalbant apie kitus žaidėjus negaliu atsakyti nei taip, nei ne. Situacija dar nėra aiški, bet kitą savaitę galėsiu pasakyti, ar kiti žaidėjai, tokie kaip pavyzdžiui Marius Žaliūkas ar kas kitas, keliaus atgal į „Kauno” komandą. Kitos savaitės pradžioje susitiksiu su ponu Romanovu. Tada paaiškės daugiau – mes aptarsime visą sezoną, priešsezonines rungtynes ir treniruočių stovyklas bei tikslus kitiems metams”, – teigė V.Ivanauskas.

Sausį perėjęs į „Hearts” 32 metų A.Klimekas komandoje sužaidė du mačus, tačiau nepadarė didesnio įspūdžio ir greičiausiai sustiprins „Kauno” sudėtį antrai Lietuvos čempionato sezono daliai bei liepos viduryje prasidėsiančioms UEFA Čempionų lygos kvalifikacinėms varžyboms.

V.Ivanauskas, kuris iki kovo mėnesio buvo „Hearts” vyriausiuoju treneriu, šiuo metu užsiema tinkamų vietų priešsezoninėms komandoms stovykloms paieškai.

„Prieš sezoną „Hearts” keliaus į Austriją, netoli Zalcburgo. Kita treniruočių stovykla netrukus turėtų būti Vokietijoje. Tarp abiejų stovyklų komanda turėtų grįžti į Edinburgą pasimti šviežų aprangų, nes viską vežtis iš karto būtų per daug”, – sakė buvęs vienas garsiausių Lietuvos futbolininkų.

Kovo mėnesį „Hearts” kartu su „Kauno” klubu savaitę kartu stovyklavo specialiame futbolo komplekse Vokietijos mieste Šneverdingene. V.Ivanauskas išreiškė viltį, kad stovykla prieš sezoną Vokietijoje bus naudinga: „Vokietija yra sėkminga vieta, nes po Šneverdingeno grįžusi į Škotiją „Hearts” ekipa pasiekė gerų rezultatų. Tikiuosi, kad dar viena kelionė į Vokietiją bus naudinga ruošiantis sezonui.”

Paklaustas, ar kitą sezoną dirbtų treneriu „Hearts” klube specialistas iš Lietuvos atmetė tokią galimybę : „Šimtu procentų ne. Man labiau patinka naujas darbas. Nėra lengva, bet yra įdomu – nemanau, kad grįšiu į „Hearts” klubą.”

Edinburgo komandai šiuo metu pagal nuomos sutartį iš „Kauno” yra paskolinti lietuviai Edgaras Jankauskas, Deividas Česnauskis, Nerijus Barasa, Saulius Mikoliūnas, Kęstutis Ivaškevičius, Marius Žaliūkas, Linas Pilibaitis, Eduardas Kurskis, Tomas Kančelskis ir Andrius Velička, tačiau tarpsezonyje jų Škotijoje per daug sumažėti neturėtų.

Pirmieji trys turi tik formalias sutartis su „Kaunu” ir šiai komandai prieš persikeldami į „Hearts” net neatstovavo. Jau antrus metus „širdžių” ekipoje žaidžia saugas S.Mikoliūnas, o jau pirmus metus rezultatyviausiu tapęs puolėjas A.Velička ir gynėjas M.Žaliūkas yra pagrindinės sudėties žaidėjai.

23 metų M.Žaliūkas atvykęs į Škotijos sostinę iš pradžių nesėkmingai rungtyniavo atraminiu saugu, tačiau komandą palikus kapitonui Stevenui Pressley gynybos viduryje sudarė pajėgų duetą su metais jaunesniu škotu Christophe’u Berra. Už savo pastangas lietuvis šią savaitę sulaukė ir pagyrų iš „Hearts” trenerio asistento Stepheno Frailo.

„Kalbant apie Žaliūką nenoriu perdėti, bet manau, kad jis šį sezoną rungtyniavo labai gerai nepaisant to, kad iš pradžių jam sunkiai sekėsi saugų linijoje. Jis pritapo komandoje, yra jaunas, galingas, ir jis patinka kitiems treneriams, su kuriais kalbėjau. Jeigu kitą sezoną jis bus komandoje, tikiuosi, kad jo partnerystė su Christophe’u tęsis, nes manau, kad ji gali gyvuoti dar ilgai. Jie abu yra jauni žaidėjai ir gali tapti komandos ateitimi”, – sakė S.Frailas oficialiai „Hearts” svetainei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.