„Mažeikių naftoje” nukentėjęs lenkas bus išleistas gydytis į namus

Lenkijos koncerno „PKN Orlen” valdomoje „Mažeikių naftoje” antradienį nelaimingo atsitikimo metu nukentėjęs „Naftabudowa” darbininkas sveiksta ir bus išleistas gydytis į namus.

Jis bus išrašytas iš ligoninės iki kitos savaitės vidurio. Tokią informaciją „Mažeikių naftai” pateikė Klaipėdos universiteto ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Virgilijus Vanagas. Pasak medikų, 51 metų paciento būklė gerėja, tad jis galės tęsti gydymą namų sąlygomis.

„Mažeikių nafta” pranešė, kad jos Saugos darbe skyrius kartu su kitais bendrovės specialistais pateikė preliminarias nelaimingo atsitikimo išvadas. Nustatyta, kad nelaimė įvyko subrangovinės įmonės darbuotojams pažeidus saugos darbe reikalavimus.

Remiantis negalutioniais duomenimis konstatuota, kad darbus „Naftabudowa” darbininkai atliko neatsižvelgdami į saugą darbe – gyvatukų vamzdžius pjaustė ne po vieną, o po kelis, be to, tuo pačiu metu buvo šalinamos ir tuos vamzdžius laikančių atramų dalys.

Atliekant krosnies rekonstrukciją buvo ardomi prie jos sienelės ant atramų esantys gyvatukai. Demontavimo darbai vyko krosnies viduje. Apytikriai 9 metrų aukštyje buvo pjaustomi vamzdžiai, kurie kranu buvo leidžiami iš radiacinės kameros žemyn. Darbams saugiai atlikti 60 cm atstumu nuo krosnies sienelės buvo pastatyti pastoliai. Nelaimė nutiko, kai „Naftabudowa” darbuotojai, pritvirtinę lynais septintąjį nuo viršaus gyvatuko vamzdį, kranu leido jį žemyn. Nuleidžiant vamzdį atsikabino ir krito šeštasis gyvatuko vamzdis – jis iš minėto aukščio žemyn nubloškė ant pastolių dirbusį žmogų, kuris žuvo. Vamzdis krisdamas kliudė ir kitą darbininką, tačiau jam pavyko išsilaikyti ant pastolių.

„Mažeikių naftoje” per pastaruosius šešerius metus dėl darbo saugos pažeidimų vykdant tiesioginius darbus buvo užfiksuota 19 lengvų nelaimingų atsitikimų. Dar 59 lengvi nelaimingi atsitikimai įvyko dėl darbuotojų neatsargumo – dažniausiai paslydus, užkliuvus ir pan. Vienintelis sunkus nelaimingas atsitikimas įvyko gamyklos teritorijoje, kai per eismo įvykį buvo sužalotas dviračiu važiavęs „Mažeikių naftos” darbuotojas.

Bendrovės pranešimu, po antradienio nelaimingo atsitikimo „Mažeikių nafta” skirs dar didesnį dėmesį darbų saugai, ypač stiprinant darbą su rangovais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.