„Snaigė” ruošiama parduoti

Vienintelė Baltijos šalyse buitinių šaldytuvų gamintoja „Snaigė”, turinti ir gamybos padalinį Kaliningrade, ruošiama parduoti.

Bendrovės generalinis direktorius Mindaugas Šeštokas penktadienį baigiantis darbo dienai paskelbė, kad, potencialiems investuotojams pareiškus susidomėjimą bendrove, atliekamas jos veiklos auditas, taip pat vyksta galimų investuotojų ir bendrovės vadovybės susitikimai. Išsamiau žvalgytuvių ir galimo pirkėjo „Snaigės” vadovas nekomentavo.

Pagrindiniai „Snaigės” akcininkai – investicijų bendrovė „Hermis Capital”, kuri valdo bankrutuojančio „Vilniaus Vingio”, „Geonaftos”, Kelmės pieninės, Skandinavijos finansų grupės „Orion Securities”, „Kauno dienos” ir kitų įmonių akcijų paketus. „Hermis Capital” visiems suinteresuotiems rinkos dalyviams yra išsiuntusi pasiūlymą pirkti maždaug 60 proc. „Snaigės” akcijų. Neoficialiais duomenimis, tarp potencialių pirkėjų yra ir Slovėnijos buitinių elektros prietaisų gamintoja „Gorenje”. Ji iš esmės savo produkciją parduoda Vidurio Europos rinkose ir siekia įsitvirtinti naujose ES šalyse. „Snaigė” šaldytuvų segmente jai yra konkurentė.

„Hermis Capital” atstovas Eltai sakė, kad kol kas informacija apie „Snaigės” pirkėjus neteikiama.

„Snaigė” ir šiemet neišlipa iš nuostolių. Konsoliduotais neaudituotais duomenimis, bendrovės grupė per pirmąjį šių metų ketvirtį patyrė 3,8 mln. litų nuostolių. Pernai tuo pačiu metu bendrovė buvo gavusi 0,84 mln. litų ikimokestinio pelno. „Snaigė” pernai pasiekė 357 mln. litų apyvartą ir uždirbo 10,66 mln. litų grynojo pelno, tačiau konsoliduoti bendrovės nuostoliai su gamykla Kaliningrado srityje sudarė 10,1 mln. litų.

M. Šeštoko teigimu, nuostolis metų pradžioje buvo planuotas. Šiemet bendrovė tikisi pasiekti 468,8 mln. litų apyvartą ir gauti 10 mln. litų konsoliduoto pelno prieš mokesčius.

„Snaigėje” dirba daugiau nei 1,8 tūkst. žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.