Parduotas brangiausias laikrodis Lietuvos istorijoje

Lietuvoje veikiančio šveicariškų laikrodžių tinklo „Ženeva” salone parduotas Pasaulio Gineso rekordų knygoje įrašytas unikalus ir prabangus „Ulysse Nardin” laikrodis „Planetarium Copernicus”. Šveicarijos laikrodžių pramonės aukštumas žymintis vyriškas rankinis laikrodis ypatingas tuo, kad pakankamai mažame ciferblate rodomas ne tik laikas, bet ir planetų padėtis saulės ir žemės atžvilgiu.

Rankų darbo 170 tūkst. litų vertės vienetinis laikrodis tik vieningo mechanizmo dėka tiksliai atkartoja Ptolomėjaus geocentrinį visatos modelį Žemės atžvilgiu bei Koperniko visatos modelio planetų išsidėstymą ir Saulės atžvilgiu. Preciziško ciferblato dvimatėse plokštumose realiu laiku galima tiksliai stebėti astronominį planetų išsidėstymą Saulės ir Žemės atžvilgiu.

„Užsisakius tokį laikrodį, jo reiktų laukti apie vienerius metus. Mums tiesiog pasisekė, nes būtent šis, jau kitos valstybės iš anksto užsakytas modelis buvo pagamintas, bet užsakymas nebuvo skubus, ir šveicarai sutiko perleisti jį Lietuvai, kadangi mūsų klientas kaip reta buvo labai kategoriškas: „man laikrodžio reikia iki gimtadienio arba nereikia išvis…”. Užsakinėdami buvome 99 procentais tikri, kad nepavyks, nes iki jubiliejaus buvo likę vos 2 mėnesiai”, – neįprasto gaminio užsakymo subtilybėmis dalinasi „Ženevos” prekybos tinklo generalinė direktorė p. Gita Kniukštienė. „Padėjo atsitiktinumas, na, gal kiek ir tai, kad kaip tik tuo metu buvome laikrodžių parodoje Bazelyje ir susitikimo metu asmeniškai paprašėme už Lietuvą atsakingo darbuotojo pagalbos. Tad „Planetariumą” gavome per neįtikėtinai trumpą laiką – 1,5 mėnesio. Mūsų Kauno salone parduotas technikos šedevras yra pažymėtas 44 gamykliniu numeriu, tai žymi visame pasaulyje parduotų šios linijos laikrodžių kiekį.”

Nepriekaištingas technikos etalonas „Planetarium Copernicus” į Pasaulio Gineso rekordų knyga buvo įrašytas už itin sudėtingą mechanizmą ir itin tikslų Koperniko visatos modelio atvaizdavimą. Mechaninis „Planetarium Copernicus” laikrodis išsiskiria 18 karatų geltonojo aukso subtiliu 40 mm skersmens korpusu. Solidi tamsiai mėlynos odos apyrankė, safyro stiklas, specialios karūnėlės bei apsauga nuo vandens iki 30 m gylio byloja apie išskirtinę gaminio kokybę. Be to, šis laikrodis išoriniame ciferblato žiede turi amžiną kalendorių, nurodantį mėnesius ir zodiako ženklus, kurių pilnas metų ratas apsisuka tiksliai per 365,24 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.