Krepšinis: V.Garastas nebus vienintelis kandidatas

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas, kovojantis dėl teisės dar 4 metus vadovauti šalies krepšiniui, sulaukė pirmų konkurentų.

Paraišką dalyvauti LKF prezidento rinkimuose pateikė LKF vykdomojo komiteto narys Algis Žvaliauskas, artimiausiu metu tai ketina padaryti ir kitas LKF vykdomo komiteto narys Darius Sarkanas. Paraiškas galima teikti iki pirmadienio 18 valandos.

Buvęs Lietuvos moterų krepšinio lygos prezidentas, Seimo narys, šalies susisiekimo ministras 51 metų A.Žvaliauskas nuo 2001-ųjų eina Marijampolės krepšinio federacijos, o nuo 2004-ųjų – ir Lietuvos moterų krepšinio A lygos prezidento pareigas. Vakar jis teigė, jog dalyvauti LKF prezidento rinkimuose buvo įkalbėtas kelių kitų LKF vykdomojo komiteto narių. „Nenorėjome, kad kandidatuotų vienas V.Garastas. Kai yra du, trys ar keturi pretendentai, rinkimai atrodo visai kitaip”, – kalbėjo kandidatas į LKF prezidentus.

D.Sarkanas – Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) direktorius. „Esu įsitikinęs, kad kai kuriose vietose federacija galėtų dirbti geriau negu šiandien. Yra susikaupusių ir vilkinamų sprendimų. Apskritai laivelis gana išbalansuotas, – kritikavo dabartinį LKF darbą D.Sarkanas. – Federacija visada finansavo ir finansuoja vaikų krepšinį, bet šiemet lėšos buvo sumažintos 25 proc., o išlaidos padidėjo 40 procentų. Niekada neverkėme dėl pinigų, tačiau požiūris labai atsainus. Be to, ypač daug dėmesio reikia skirti merginų krepšiniui.”

LKF prezidento rinkimai vyks birželio 4 dieną Kaune.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.